Havregrødspandekager
Lækre luftige havregrødspandekager smager bare godt. Det er en god ide at lave disse pandekager, hvis I har en sjat havregrød tilovers fra gårsdagens morgenmad. Det kan jo være lidt svært helt at beregne, hvor meget grød man kan spise, så skulle I have lidt grød i overskud, så kom det i en skål og i køleskabet. Så har I basen for nogle rigtig lækre pandekager til morgenmaden den næste dag.
Grøden skal bare blandes op med et par ingredienser og steges på en pande, og så er morgenmaden parat. I kan selvfølgelig toppe pandekagerne med lige præcis det I foretrækker, men jeg syens skyr og bær passer ret godt til. Jeg har også tilføjet lidt proteinpulver til min dej, men det behøver I slet ikke.
Hvis I ønsker en mere udførlig forklaring på hvordan man laver havregrød, så har jeg en opskrift liggende lige her. Dog har jeg til disse pandekager undladt at komme æggehvider i havregrøden, det er slet ikke nødvendigt.
OPSKRIFT 8 stk. (morgenmad til ca. 2 personer)
Ingredienser
Havregrød
40g havregryn
1,5 dl vand
1,5 dl mælk
Knivspids salt
Øvrige ingredienser
2 æg
1 banan
15g havregryn
1 tsk. bagepulver
1 lille tsk. vaniljepulver
10 dråber flydende sødemiddel
Evt. 15-20g vanilje proteinpulver
Fremgangsmåde
- Det første I skal have gjort er at lave havregrøden. Det nemmeste er næste at lave disse pandekager af en rest havregrød, men har I ikke det, så lav en lille portion havregrød.
- Kom havregryn, vand, mælk og salt i en lille kasserolle, lad det simre et par minutter mens I rør i grøden, hele tiden, og tag gryden af varmen.
- Lad grøden køle af 10 minutters tid og bland æg, most banan, vaniljepulver, sødemiddel, havregryn, bagepulver og vanilje proteinpulver sammen med grøden.
- Brug 1,5 spsk. dej til hver pandekager og steg dem 2-3 minutter på hver siden i lidt kokosolie.
- Server pandekagerne med en god klat vaniljeskyr og friske blåbær og jordbær.