Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade og remonce

En sand klassiker: Lækre luftige kærnemælkshorn fyldt med hindbærmarmelade og remonce. Min remonce er dog lidt anderledes end den bageren laver, men ikke desto mindre smager den fantastisk og er samtidig lavet uden sukker og smør. Disse elementer har jeg heller ikke brugt i dejen, men jeg har tilsat til fuldkornsmel, som er med til at gøre at hornene mætter lidt mere. Jeg er virkelig vild med kærnemælkshorn helt generelt og så decideret for disse. Kærnemælkshorn har altid været en af mine favoritter og derfor var det da også på sin plads, at jeg forsøgte at lave en lidt sundere version. Hornene fungerer godt som eftermiddagssnack eller til morgenbordet. Pakker I dem godt ind, kan de sagtens holde sig lækre 2-3 dage. I kan eventuelt fryse nogen af dem ned, inden I bager dem, så skal I bare komme de frosne horn i ovnen, også har I lækre nybagte horn. I princippet kan man fylde sine kærnemælkshorn med alverdens lækkerier, men dette er så absolut min favorit, men er I ikke til hindbærmarmelade, så kan I sagtens udskifte den med en anden slags marmelade eller helt undlade marmelade og i stedet fylde hornene med eksempelvis marcipan & chokolade, kanelremonce, rabarber, karamel & æble mm. Det er kun fantasien som sætter grænsen, men jeg vil foreslå jer at starte med denne version for den smager fantastisk. Her har jeg en variant med marcipan og remonce. OPSKRIFT 12 stk. Ingredienser Dej 15g gær 1 dl kærnemælk 1,5 spsk. creme fraise 25g kokosolie Knivspids salt 1/2 æg 1 tsk. vaniljepulver 20g perfekt fit fra EASIS 65g grahamsmel 160g hvedemel   Remonce 50g mandler 6 store friske dadler   Øvrige ingredienser 60g sukkerfri hindbærmarmelade fra EASIS 50g EASIS perfect florsød 1 tsk. vand Frysetørret hindbær   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave dejen ved at udbløde gæren i kærnemælken og tilføj creme fraise, salt, vaniljepulver, perfekt fit, smeltet kokosolie og rør det hele godt sammen.
  2. Slå 1 æg ud i en skål, piske det sammen og kom halvdelen i blandingen sammen med grahamsmel og hvedemel. Lad dejen køre på køkkenmaskinen 5-7 minutter.
  3. Lad dejen hæve 1 times tid ved stuetemperatur med et vådt viskestykke over sig.
  4. Mens dejen hæver, kan I hurtigt lave remoncen ved at blende mandler og dadler sammen til en lind masse. Tilføj eventuelt lidt vand hvis remoncen er for fast.
  5. Når dejen har hævet deler I den i 2 og ruller dem ud til cirkler. Del hver cirkel i 6 'lagkage' stykker, smør 1 lille tsk. hindbærmarmelade på hvert stykke samt en lille klat remonce og rul til horn.
  6. Læg hornene på et stykke bagepapir, kom det våde viskestykke over og lad dem hæve 30 minutter. Pensl med det halve æg som er tilbage og bag hornene i en 200 grader forvarm ovn i ca. 12 minutter.
  7. Lad den køle af på en rist. Bland perfect florsød sammen med meget lidt vand og når hornene er kølet helt af kommer I glasuren på hornene samt til frysetørret hindbær.

EASIS produkterne er sponsoreret af EASIS