Lækker squashkage med avocadotopping

Her får I lige endnu en opskrift på en lækker sundere kage fyldt med revet squash. Tidligere på uge fik jeg lagt denne opskrift på squashkage op, men jeg har da lige endnu en opskrift til jer, hvor jeg har brugt squash i en kage. Denne er med kakaopulver og chokolade og er toppet med en kakao/avocadocreme og den smager rigtig rigtig godt. Egentlig var jeg selv lidt i tvivl om disse kager gik hjem, specielt fordi jeg synes de var ret våde, og jeg var lidt i tvivl om det var lækkert eller om det ville føles som en ubagt kage. Jeg selv er ret vild med at kager er bløde, men det er alle jo ikke. Heldigvis blev kagen, ja begge kager, godkendt af alle som smagte og jeg fik både venner, familie, kollegaer og dem fra fitness til at prøvesmage og alle godkendte dem. Det gode ved at kagen er proppet med squash er, at den holder sig lækker i mange dage og den bliver ikke tør. Jeg spiste et stykker efter 3-4 dage og der var den stadig svampet og lækker. Så har I haven fyldt op med squash, og ved I ikke hvad I skal gøre med dem, så kan I da lige smutte i køkkenet og bage denne kage. OPSKRIFT 12-14 stk. Ingredienser Dej 70 g mandler 100g havregryn 100g dadler 200g revet squash 1 stor spsk. koksolie (ca. 35g) 2 æg 1 spsk. multisød fra EASIS 3 spsk. kakaopulver 1 tsk. bagepulver 40g mørk chokolade   Topping 2 avocadoer 80g friske dadler 2-3 spsk. kakaopulver   Fremgangsmåde
  1. Kom havregryn og mandler i en foodprocessor og blend til mel.
  2. Tilføj dadler, æg og kokosolie, kakaopulver, bagepulver, multisød og sørg for at blende det hele rigtig godt sammen til en lind og blød dej.
  3. Riv squashen på et rivejern, hak den mørke chokolade og vend begge dele i dejen. Lad dejen trække 10 minutter og hvis den efterfølgende er blevet for blød, kan I tilføje lidt blendet havregryn eller kokosfibermel. Det er forskelligt hvor meget ekstra mel, der skal tilføjes til dejen. Det afhænger af hvor våd squashen er.
  4. Kom dejen i en form. Jeg brugte en 16x16 kvadratisk form, som jeg havde beklædt med bagepapir. Bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 30 minutter.
  5. Lad kagen køle helt af og lav imens toppingen til kagen ved at blende alle ingredienserne sammen til en blød lind masse.
  6. Når kagen er kølet helt af, smør I toppingen på kagen, drysser med lidt mandelflager og så er kagen klar til at blive spist.