Proteinrig kakaogrød lavet på havregryn og chiafrø

I denne kolde tid er det ret lækkert at starte dagen med en god solid og varm omgang morgenmad. Det kan eksempelvis være en lækker portion havregrød. Denne grød er lavet på grovvalsede havregryn samt lidt chiafrø. Grøden er ret proteinrig, da den er rørt op med både proteinpulver og æggehvider, hvilket er med til at gøre den dejlig luftig. Jeg smagte grøden til med kakaopulver, derudover brugte jeg også chokolade proteinpulver, men hvis I kun har helt almindelig proteinpulver, kan I sagtens bruge det. Jeg bryder mig ikke om helt varm grød, så jeg stiller den altid i fryseren 10-15 minutter inden jeg spiser den. Det lyder måske lidt mærkeligt, men så når grøden lige at blive lun i stedet for decideret varm, også synes jeg den smager langt bedre. Men hvis I ikke er lige så underlige som mig, så kan I jo bare spise den med det samme. OPSKRIFT 1 person Ingredienser 50g grovvalsede havregryn 1 spsk. chiafrø 2 tsk. kakaopulver 1 dl vand 1 dl mælk 20g proteinpulver 50g æggehvider Et par dråber sødemiddel   Fremgangsmåde
  1. I en kasserolle tilføjes chiafrø, havregryn, mælk og vand.
  2. Blandingen skal småsimre 2-3 minutter eller til den har den rette konsistens. Tag kasserollen af varmen og rør proteinpulver, æggehvider og sødemiddel godt rundt i grøden.
  3. Kom grøden i en skål og top med frosne blåbær og hindbær, lidt hakket mandler samt et par skefulde vaniljeskyr.