Knuste jordskokker med en persille/hvidløgsolie

Et lidt anderledes slags tilbehør til aftensmaden, men ikke desto mindre smager det forrygende. Mange af jer har nok hørt om knuste kartofler, hvilket laves på godt og vel samme måde som disse, men eftersom jeg har en stor kærlighed til jordskokker, synes jeg det var en smadder god ide at lave knuste jordskokker. Jeg var ærlig talt lidt i tvivl om det ville fungere, men jeg må indrømme at de blev rigtig lækre. Det var faktisk heller ikke noget som tog oceaner af tid at bikse sammen. Jordskokkerne skulle lige koges og imens lavede jeg en hvidløgs/persilleolie, som skulle hældes over jordskokkerne inden de skulle i ovnen. Det eneste som var lidt svært, var da jeg skulle knuse jordskokkerne med en gaffel, det er lidt nemmere at gøre med kartofler, men det kunne nu sagtens lade sig gøre. Så hvis I mangler en ide til tilbehøret til jeres aftensmad, og I samtidig har lyst til at prøve noget andet, så kan jeg virkelig anbefale at prøve denne opskrift. Jordskokkerne kan sagtens ordnes og gøres klar i forvejen også skal de bare i ovnen 20-25 minutter inden servering - Dejlig nemt og lækkert. OPSKRIFT 3-4 pers. Ingredienser 10 jordskokker 3 spsk. olie 1 fed hvidløg 2 spsk. hakket frisk persille Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Rens og vask jordskokkerne som det aller første. Kom dem derefter i en gryde med vand og salt og lad dem koge ca. 12 minutter.
  2. Imens hakker I persille meget fint, river hvidløget og blander det sammen med olien. Lad olien stå og trække mens jordskokkerne koger. I må meget gerne lave olie længere tid i forvejen, hvis I har mulighed for det.
  3. Kom de kogte jordskokker på en bradepande beklædt med bagepapir. Med en gaffel trykker/knuser I jordskokkerne lidt flad. De skal bare lige sprække, men pas på de ikke ligefrem går i stykker.
  4. Strø salt og peber over jordskokkerne og pensle dem med olien.
  5. Kom dem i en 200 grader forvarm ovn i ca. 20-22 minutter eller til de er blevet godt sprøde og gyldne.