Bagt grød med blåbær og hindbær

Der ligger efterhånden en del opskrifter på bagt grød her på bloggen, og det er virkelig blevet en af mine foretrukne opskrifter når det kommer til en hurtig omgang morgenmad. Bagt grød er virkelig en dejlig nem måde at få en ordentlig solid portion morgenmad, selv på en travl morgen. Grøden kan bages i forvejen og kommes på køl, hvor den sagtens kan holde sig 5 dage. Muligvis også længere, men så længe har jeg bare aldrig været om at spise min grød. Denne grød består primært af frosne hindbær og blåbær og det er virkelig en god kombination. Derudover består den selvfølgelig også af lidt blandet gryn, kerner og nødder, som er med til at give en god mæthedsfornemmelse. En ting er at det er en nem og hurtig gang morgenmad, men derudover smager det altså også rigtig godt, det smager lidt af kage og det er jo altid lækkert. OPSKRIFT 6 portioner Ingredienser 130g havregryn 2 æg 100g æggehvider 20g græskarkerner 30g mandler 80g frosne blåbær 80g frosne hindbær 2 dl mælk (kan være både komælk, mandelmælk eller andet) 1 spsk. sukrin gold (kan erstattes af anden sødemiddel, honning eller evt. en banan) 1/2 tsk. vaniljepulver 1/2 tsk. bagepulver Evt. 30 g proteinpulver (kan sagtens undlades) Knivspids kardemomme Knivspids salt 1 tsk. kokosolie   Fremgangsmåde
  1. I en skål blandes æg, æggehvider, kokosolie og mælk godt sammen.
  2. Derefter tilføjes havregryn, salt, kardemomme, proteinpulver, bagepulver, vaniljepulver, sukrin gold, kardemomme, hakket mandler og græskarkerner.
  3. Tag et fad frem og smør det med en lille smule kokosolie, kom de frosne bær i fadet og hæld massen over bærrene. I kan eventuelt gemme lidt hakket mandler og græskarkerner og strø det over grøden før den kommes i ovnen.
  4. Bag grøden ved 200 grader i 30-35 minutter.
Hvis I spiser den til morgenmad, kan I sagtens bare spise den som den er, men en lille klat skyr samt lidt kompot af en slags eller friske bær fungerer også rigtig godt til grøden.