Lækker opskrift med sodastream

For et stykke tid siden fik jeg lov til at afprøve sodastreams ret smarte maskine. Det er jo ikke ligefrem et nyt fænomen, jeg synes disse sodastreams har floreret en del, specielt på de sociale medier, og det er jo en ret smart erstatning for almindelig sodavand, ja og for danskvand. Så da jeg blev spurgt om jeg ville prøve en, tænkte jeg at det da kun kunne være sjovt at prøve. Jeg drikker selv cola zero til dagligt (og jeg gider ikke diskuterer om de tilsætningsstoffer, sødemiddel osv. er sundt eller ej. Jeg har taget et valg og vælger at drikke zero som det passer mig - der er hverken sukker eller kcal i og det er fint med mig) :) MEN... når det er sagt, så er det jo altid sjovt at prøve noget nyt. Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige smagsnuancer med denne maskine. Man kan jo sagtens bare vælge at tilsætte de smag man kan købe, dem har jeg også lidt blandet af, men man kan jo også lave det selv. Jeg har smagt både 'cola' og 'fanta' og de smager ret godt, specialt den med fanta er ret frisk i smagen. Jeg har i den forbindelse prøvet at bruge min sodastream på andre måder, end bare at tilføje 'deres' smagsnuancer, ved selv at lave en læske som kan blandes sammen med den sprudlende væske. Jeg har blandt andet lavet en lækker blommesaft og det fungerer ret godt samme med ovenstående. Derfor får I lige opskriften på denne læske (står nederst). Men hvis I ikke har en sodastream så kan denne blommesaften sagtens bare blandes sammen med lidt almindelig vand eller danskvand. Udover denne blommesaften så kan man sagtens bruge alle andre former for frugt, selvfølgelig helst frugt med en del saft i, eller har jeg også prøvet at lave helt almindelig danskvand på min sodastream også tilføjet 1 dl presset appelsinsaft. Det smagte også rigtig godt og friskt. Jeg tilføjede også lige et par dråber flydende sødemiddel, så sad den lige i skabet.   OPSKRIFT Ingredienser 600g friske blommer 1 vaniljestang 2 spsk. sukrin gold 1 dl vand   Fremgangsmåde
  1. Start med at dele blommerne og fjern stenene.
  2. Kom blommerne i en gryde sammen med vand, vaniljestangen og sukrin gold.
  3. Lad blommerne komme op at koge og skru efterfølgende ned på middelvarme. Lad dem stå 15-20 minutter på komfuret og lad den efterfølgende køle lidt af.
  4. Kør blandingen gennem en si så der kun er den rene saft tilbage. Lad saften køle helt af, kom den eventuelt på køl.
  5. Når saften er blevet kold smages den til med lidt flydende sødemiddel og kommes på flaske og stilles på køl.
Når saften er lavet og kølet af, så er det bare med at blande en smule sammen med den hjemmelavet 'danskvand' fra sodastream og nyde drikken!