Kokossmåkager med appelsin - nemme velsmagende julekager

Disse små kokossmåkager smager utrolig godt. Småkagerne har jeg smagt til med både appelsinsaft og appelsinskal samt lidt vanilje - en virkelig lækker og jule-agtig kombination. For lige at gøre dem en tand bedre, har jeg dyppet dem i smeltet chokolade, men det kan sagtens undlades.

SMÅKAGER MED KOKOS OG APPELSIN - DYPPET I CHOKOLADE

Decembermåned er lige gået i gang og jeg tænker at mange af jer nok så småt skal i gang med at julebage og julehygge. Hvis I har lyst til at prøve en lidt anderledes julesmåkage, så kan jeg foreslå disse. Småkagerne er ikke en decideret dansk opskrift på julekager ligesom vi har klejner, vaniljekranse, jødekager osv. men alligevel synes jeg de er ret jule-agtige, da der både er kokos og appelsin i hvilket er elementer, som jeg synes minder en del om jul. I OPSKRIFT 6 stk. Ingredienser 50g mandler 50g kokosmel 30g havregryn 1 æg Saft og revet skal fra en halv appelsin 1 tsk. vanilje 2 spsk. multisød Evt. 10 dråber flydende sødemiddel ½ tsk. bagepulver 50-60g mørk chokolade 70%   Fremgangsmåde
  1. Start med at komme mandler og havregryn i en blender og blend til helt fint mel. Kom det i en skål sammen med kokosmel, bagepulver, vanilje og revet appelsinskal.
  2. Kom æg, multisød, flydende sødemiddel (hvis I godt kan lide jeres kager ret søde) og appelsinsaften i skålen og rør det hele godt sammen. I kan eventuelt lige smage dejen til om der skal mere sødemiddel i eller ej. Del dejen i 6 lige store stykker, form dem til småkager og placer dem på et stykke bagepapir.
  3. Bag kagerne i en forvarm ovn ved 200 grader i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.
  4. Smelt den mørke chokolade og dyb de afkølet kager deri. Drys eventuelt med lidt lidt kokosmel og revet appelsinskal. Lad kager ligge til chokoladen er stivnet.