Sundere udgave af Coq au vin

Jeg har for første gang forsøgt mig med den franske ret coq au vin og det er virkelig en lækker ret. Jeg har dog ændre lidt i originalopskriften og lavet den lige en tand sundere, men smagen fejler absolut intet. Selvom retten måske ikke ser ud af så meget så er der utrolig meget smag i - det smager helt fantastisk. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg giver mig i kast med denne ret. OPSKRIFT Ingredienser 1 hel kylling 1 pk. kalkunbacon 16 svampe 8 stk. skalotteløg 6 gulerødder 5 laurbærblade 2 løg 3 fed hvidløg 2 tsk. majsstivelse 8 peberkorn En god portion frisk persille Lidt frisk timian 1 spsk. sukrin gold   Fremgangsmåde
  1. Start med at partere kyllingen i 10 stykker og brun de enkelte stykker af i en stor gryde med lidt olie. Når kyllingerne har taget farve tages de op af gryden.
  2. Hvidløg og løg skæres i store stykker og steges af i gryden sammen med et par gulerødder. Efter 5-6 minutter kommes kyllingestykkerne i gryden sammen med timian, persille, laurbærblade, peberkorn og vand (vandet skal næste lige dække kyllingen).
  3. Lad kyllingen småkoge 70-90 minutter ved middelvarme.
  4. Mens kyllingen koger gøres resten klar. Skær bacon i mindre stykker, halver svampene, pil skalotteløgene og skær de sidste gulerødder i store stykker.
  5. En pande sættes over og kalkun og svampene steges 7-8 minutter. Tag dem af panden og tilsæt skalotteløg og gulerødder. Efter et par minutter tilføjes 1 dl vand samt 1 spsk. sukrin gold og løg og gulerødder skal småsimre små 10-15 minutter.
  6. Når kyllingestykkerne er kogt færdig tages de op af gryden og saucen hældes gennem en si. Kom saucen tilbage i gryden og jævn den med en blanding af majsstivelse og lidt vand eventuelt mælk. Smag saucen til og når den sidder i skabet tilføjes kylling, bacon, løg, gulerødder og svampe. Lad retten simre små 10 minutter og server. Retten spises med enten en mos eller en lækker salat med et godt stykke brød. Velbekomme.