Sandwichbrød – fungerer perfekt til madpakken
Disse sandwich er nok den allerførst opskrift på brød som kom på bloggen. Da jeg startede min blog op, var jeg meget kulhydratforskrækket, så brød spiste jeg meget meget sjældent, det er heldigvis ændret den dag i dag. Jeg har dog slettet den tekst jeg skrev om opskriften tilbage i 2016, for det var faktisk lidt skræmmende at læse. Men de her brød er rigtig lækre, så selvfølgelig skal opskriften bibeholdes.
Det skal lige sige at dette er en rimelig stor portion. Jeg fik 15 store boller/brød ud af denne portion, og der blev 2 sandwich ud af hvert brød. Men I kan sagtens lave en stor portion og så fryse en del af brøde ned, det er altid dejligt at have liggende i fryseren.
OPSKRIFT 15 stk.
Ingredienser
250 g solsikkekerner
1200 ml lunken vand
75 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. honning
4 gulerødder
3 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche
500 g rugmel
1200 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Start med at koge solsikkekernerne koges i 10 minutter eller lig dem i blød dagen før I skal bage brødene.
- Kom gær i en stor skål og udblød den i lunkent vand. Tilføj honning, solsikkekerner, revet gulerod og mel.
- Kør dejen 15 minutter på køkkenmaskinen (eller æld den i hånden). 2 minutter inden dejen er færdig, kommer I salt i. Dejen er færdig når den slipper siderne af skålen.
- Lad dejen hæves tildækket med film og et viskestykke i 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom dejen ud på et oliesmurt bord og form brødene, som I ønsker. Jeg formede dem til lidt store aflange brød (ca.15x8cm).
- Kom brødene på et stykke bagepapir, kom film over og lad dem efterhæve i 45 minutter.
- Derefter pensles brødene med æg og bages i 16-18 minutter.
Hej Camilla,
Jeg sider og er ved at finde inspiration til at bage, men jeg tænker 1200dl ikke kan være rigtig?