Hindbærsnitter - sundere kager uden gluten og tilsat sukker

Kold kakaogrød med banan, peanutbutter og kokos

Denne morgenmad er uden sammenligning min absolutte yndlingsmorgenmad, den smager bare så godt og mætter tilmed en del. Grøden er lavet på chiafrø, grovvalsede havregryn, mælk, lidt sødemiddel samt kakaopulver. Ønsker I lidt mere protein i grøden, så kan I tilføje lidt kakao proteinpulver. På toppen kan man selvfølgelig tilføje lige hvad man ønsker, men min yndlings toping på denne kakaogrød er peanutbutter, banan, kokos og mørk chokolade.

KOLD YNDLINGSGRØD MED LÆKKER TOPPING SOM PEANUTBUTTER OG CHOKOLADE

Grød er jo virkelig blevet populært de senere år, og jeg må indrømme, at det er ganske nyt for mig. Godt nok spiste jeg vist havregrød som helt lille, men det er så mange år siden, at jeg ikke kan huske det. Jeg husker ikke at have spist grød, ikke engang havregryn var noget, som jeg gad at spise gennem min opvækst.

Men i løbet af de seneste par år er jeg blevet rigtig glad for grød – både lun og kold. Dog er kold grød min yndlings, og specielt denne version ligger højt på listen. Udover at det smager helt forrygende, så er det dejligt nemt at lave. Alle ingredienser røres sammen aftenen før og næste morgen er der lækker grød, som bare toppes med lidt lækkerier.

OPSKRIFT 1. pers.

Ingredienser

30g grovvalsede havregryn

20g chiafrø

200g mælk

1 spsk. kakaopulver

Lidt flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

 1. Havregryn, chiafrø, sødemiddel, kakao og mælk blandes godt sammen aften før og stilles på køl natten over.
 2. Næste morgen rør I hurtig i grøden og topper den med bananskiver, peanutbutter, kokos og eventuelt lidt hakket mørk chokolade.

6 kommentarer

 • Nanna

  Kan man erstatte chia med noget andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Bare tilføj lidt flere havregryn i stedet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Hvad er pb2

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej,
  Skal det være mandelmælk eller kokosmælk? Hvad med vand eller alm. mælk? 🙂 Det ser så lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilladrabo

   Nej det behøver det slet ikke, du kan sagtens bruge almindelig mælk 🙂 Kun vand ville jeg ikke bruge, så ville jeg i hvert fald bruge halvt vand og halvt mælk. Og mange tak det smager også skønt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærsnitter - sundere kager uden gluten og tilsat sukker