Pølsehorn med blomkål og gulerod

Glutenfri tebirkes uden tilsat sukker – lækre og velsmagende

img_6757Jeg har eksperimenteret lidt med at lave sundere tebirkes, og jeg må indrømme at denne opskrift er blevet ret god. De er lækre, svampet og smager tilmed ret syndigt – og det er jo altid et godt tegn på sundere alternativer. I kan sagtens fryse dem ned før I bager dem, også er det bare at tage dem op af fryseren inden de skal spises, bage dem i ovnen og derefter nyde lækre nybagte tebirkes.

De tager lidt tid at lave, men de er alt tiden værd. De er gode både til morgenbordet i weekenden, men også som et lille mellemmåltid, når lækkersulten begynder at komme frem. Selvom de er sunde er de dog ikke kalorielette, men det skal de jo egentlig heller ikke være for at være sunde. Disse tebirkes er lavet af lækre og ‘gode’ råvarer som gryn, mandler, kokos, dadler mm.

OPSKRIFT (16 små eller 8 almindelige)

Ingredienser

Dej

0,5 tsk. bagepulver

0,5 tsk. vaniljepulver

2 æg

50g dadler

1,5 dl vand

20g olie/smør

50g mandler

40g kokosfiber

60g glutenfri havregryn (kan også sagtens være alm. havregryn)

10g Husk

  1. Blend mandler og havregryn fint og kom det i en skål sammen med husk, kokosfiber og salt.
  2. Kom æg, dadler, vand og kokosolie o blenderen og blend til en homogen massen. Kom blandingen i skålen med de tørre ingredienser og bland det godt sammen.
  3. Lad dejen trække, mens I laver remoncen.

 

Remonce

50g mandler

75g dadler

50g olie/smør

50g sukkerfri marcipan

1 spsk sukrin gold eller mulitsød fra EASIS

  1. Start med at blende mandler til mandelsmør.
  2. Tilføj derefter marcipanen, dadlerne, kokosolie og ‘sukker’ og blend sammen til en ensartet masse.

 

Fremgangsmåde

  1. Læg dejen ud på et stykke bagepapir og form til en stor rektangel på ca 25×40 cm.
  2. Smør remoncen ud på hele dejen og fold den sammen.
  3. Folde en tredjedel af dejen ind mod midten (til lidt over midten) og fold efterfølgende den anden halvdel ind over den I lige har foldet sammen.
  4. Pensl overfladen med æg og strø godt med små birkes på.
  5. Skær 8 birkes ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag dem i en 180 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af på en rist et lille kvarters tid, remoncen kan godt være ret varm, så for ikke at brænde sig ville jeg lige vente lidt. Ellers velbekomme og håber forklaringen på hvordan man folder dem er til at hitte ud af.

6 kommentarer

  • Susanne Jacobsen

    Kan jeg mon bruge hørfrøæg el chiaæg i stedet for æg ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Jeg har ikke forsøgt, men mener man ofte godt kan erstatte æg med chiafrø. Hørfrø tror jeg ikke du kan bruge, da de ikke har samme sugeevne som chiafrø.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det drejer sig om de glutenfri tebirkes. I ingredienslisten skriver du at der skal 60 g havregryn i. Men havregrynene er blevet væk i beskrivelsen af fremgangsmåden. Hvor og hvornår skal de blandes i og skal de blendes til havremel? Mvh Anita

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Anita

      Det er en gammel opskrift, så jeg har revideret lidt i fremgangsmåden gennem årene, men nu er den korrekt 🙂 Beklager.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Dejlig opskrift – er de gode dagen efter?

    God weekend??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Jep de smager stadig godt dagen efter, og dagen efter igen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølsehorn med blomkål og gulerod