Stegte broccoliris med kyllingefileter fyldt med tomat og mozzarella

Paprikagryde med blomkålsris

I disse vintermåneder er der ikke noget bedre end en lækker portion simremad. Det passer bare perfekt til årstiden, og det gode ved simreretter er, at de næsten kan klare sig selv, de kræver ikke ret meget af os og det synes jeg kan være ret fedt indimellem. Så kan man nå at få lavet en masse andre ting mens maden står og giver en fantastisk duft i hele hytten. Denne paprikagryde er virkelig lækker og velsmagende og er tilmed spækket med grøntsager.

Til gryderetten serverede jeg en blomkålsris, men I kan selvfølgelig sagtens koge nogle helt almindelige hvide eller brune ris til retter. Derudover er en mos også ret velegnet til paprikagryde, hvad enten det er en kartoffelmos, blomkålsmos eller hvad man ellers lige kan finde på, så  smager alle tingene ret godt til denne gryderet.

OPSKRIFT

Ingredienser

600g skært oksekød

2 løg (rød eller normal)

10 svampe

1,5 peberfrugt

2 gulerødder

1 spsk. paprika

Salt og peber

1 dåse flået tomater

1 dåse vand (brug dåden fra de flået tomater til at måle med)

250 ml. fløde 4%

1 blomkål

1 spsk. fromage

1 spsk. light smøreost

1 forårsløg

 

Fremgangsmåde

  1. Kødet skæres i tern, hvis det ikke allerede er skåret ud ved købet, vendes i paprika, salt og peber og brunes af i en gryde med lidt olie.
  2. Når kødet er brunet af tages det op, og løg, peberfrugt, gulerødder og svampe steges godt igennem.
  3. Efter ca. 10 minutter hældes kødet i gryden til grøntsagerne sammen med de flået tomater og vand.
  4. Læg låg på gryden og lad retten simre ved middel varme i halvanden time.
  5. Omkring 30 minutter ingen gryderetten er færdig påbegyndes blomkålsmosen.
  6. Blomkålen skæres i mindre stykker og koges godt igennem i vand.
  7. Dræn vandet fra blomkålen og tilføj salt, peber, smøreost og fromage fraise og mos/bland det hele godt sammen.
  8. Når gryderetten er færdig smages den lige til og maden serveres. Evt. snit lidt forårsløg til at strø på toppen af retten.

Skriv en kommentar

  • Kathrine

    Så er den prøvet, det smagte fantastisk ???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Ej hvor fedt du har prøvet! og fantastisk du kunne lide det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte broccoliris med kyllingefileter fyldt med tomat og mozzarella