Butter chicken med mangosalat - nem og lækker opskrift

Fastelavnsboller med vaniljecreme – glutenfri og uden tilsat sukker

6DB9DAD4-DA4A-4821-A8C6-87E6C8AAE7D4

Så er det endelig blevet fastelavn og det skal selvfølgelig fejres med fastelavnsboller. Herunder kan I finde opskriften på min sundere udgave af fastelavnsboller.

De sidste par år har jeg, op til fastelavn, forsøgt mig med sundere fastelavnsboller, og jeg synes faktisk de plejer at fungere ret godt. Hvert år prøver jeg at forbedre dem en smule, og i år blev de ret gode synes jeg. Nu har jeg jo fået min lille blog her, så derfor kan jeg dele både billeder og opskriften med jer, hvis altså nogen skulle være interesseret i at prøve.

Disse fastelavnsboller har jeg fyldt med remonce og vaniljecreme, men I kan jo fylde dem med lige hvad I ønsker. Man kan eksempelvis fylde dem med vaniljecreme og syltetøj, vaniljecreme og chokolade eller proteinelle, man man nøjes med bare vaniljecremen. Ja listen er lang, der er kun fantasien og smagsløgene som sætter grænser:)

Jeg har prøvet at dele opskrifter lidt op så det ikke bliver alt for forvirrende. Jeg har delt den op i trin. Først kommer opskrifterne på de 3 enkelte elementer: Vaniljecreme, dej og remonce. Tilsidst kommer ‘opskriften’ på hvordan bollerne skal samles. Håber det virker overskueligt og ikke helt håbløst 🙂

BC6C68C4-448E-4B74-BAAF-25A7EB4B35D5Opskrift

Vaniljecreme

1,5 æggeblomme

1,5 dl mandelmælk (kan bruge alm. mælk eller anden slags)

1 vaniljestang

1 spsk. maizena

1 spsk. sukrin melis

Lidt flydende sødemiddel

  1. Æggeblommer, mælk, maizena, sødemiddel og melis hældes i en lille kasserolle.
  2. Vaniljestangen flækkes og tilføjes til kasserollen.
  3. Der tændes for blusset, lidt over middelvarme, også skal man ellers bare piske godt igennem.
  4. Cremen skal have et lille opkog, så skulle den gerne være blevet tyk og den tages efterfølgende af varmen.
  5. Stil vaniljecremen på køl et par timer.
  6. Når cremen er blevet kold og skal bruges, skal I lige hurtigt piske den igennem i små 30 sekunder.

 

Dej

50g mandelmel

40g kokosfibermel

1 spsk. Husk

0,5 tsk. bagepulver

Lidt vaniljepulver

5 dråber sødemiddel

Knivspids salt

4-5 dadler

2 æg

2 dl vand

1 spsk. kokosolie

  1. Hvis I bruger hele mandler, så skal de først blendes godt igennem til det er blevet til mandelmel.
  2. Mandelmel, kokosfibermel, Husk, vaniljepulver, bagepulver og salt blendes hurtigt sammen.
  3. Til blenderen tilføjes kokosolie, æg, dadler, sødemiddel og vand og massen blendes sammen til en blød dej.
  4. Læg dejen i en skål og lad den trække et stykke tid (til vaniljecremen er blevet kold).

 

Remonce

5 dadler

70g sukkerfri marcipan

1 tsk. mandelessens

5-6 dråber sødemiddel

1 spsk. kokosolie

  1. Hvis dadlerne er hårde ligges de i varmt vand i ca. 5 minutter.
  2. I en blender tilføjes dadler, marcipan, sødemiddel, mandelessens og kokosolie.
  3. Det hele blendes godt igennem og smages til.
  4. Dæk remoncen til og stil den på køkkenbordet. Det skal ikke på køl, så bliver det meget svært at arbejde med – taler af erfaring 🙂

Nu skulle alle 3 elementer gerne være færdige. Dejen skal være fast, men stadig blød så den er til at arbejde med. Remoncen skal ligeså være blød og smage skønt af marcipan/mandel 🙂 Vaniljecremen skal være blevet ryk og kold.

 

Foldning af bollerne

  1. Dejen rulles ud til en aflang firkant – dejen skal være omkring 1/2 cm tyk.
  2. Skær så I har 8 lige store firkanter.
  3. I midten af hver firkant lægges en klat vaniljecreme samt en lille kugle remonce ovenpå.
  4. De fire hjørner mødes på midten og dejen foldes godt rundt om fyldet. Sørg for at der ingen små huller er til at fyldet kan løbe ud.
  5. Bollerne bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en rist.
  6. Lav en glasur på sukrin melis og vandm evt. også lidt kakaopulver, og fordel efterfølgende glasuren ovenpå bollerne.

4ED66282-7C78-46A9-A253-1F8D5429BA358F4C31A5-5F54-4886-B1D0-BFAB444E4930D453F351-492E-4727-8E3B-D4AEA16CF8180A582521-ABC9-4E5E-8CBD-0CBA93D4D357CE2C9B30-AD65-4452-B1DD-7536892CE67A3EA4DDEC-DD88-49F5-BA47-D3ACDF4ACC1E933BA093-EFDE-4B9C-8B2D-D13E9B9FA89667145B91-04D9-4B65-93A1-7B09BD28049063E025EA-BFFB-4439-ACB8-FED1694FF8B995EDB22B-6D5D-4C7B-825C-57673E4026F05ECF98EF-55CF-430B-98BD-C9D75D87C4FDEC870779-669D-44E2-9B1A-156C4958C83E3861C8C9-1A66-4C2F-BD4D-8BCFEA7277DB

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butter chicken med mangosalat - nem og lækker opskrift