Hummus med persille - nem og lækker opskrift på hjemmelavet hummus

Hjemmelavet påskeæg med fyld

Nu påsken så småt på vej og det betyder jo masser af lækkert påskemad og påskeguf. Én ting som altid hører sig til påske er, i min opfattelse, påskeæg! Og det skal være de gode af slagsen, dem med marcipan, nougat og lækker chokolade. Derfor har jeg prøvet at lave nogle lidt sundere sukkerfri påskeæg, som består af både chokolade og marcipan og nougat. Men man behøver jo ikke komme nougat i dem, jeg er kommet op med flere forskellige slags chokoladefyld, som I kan bruge. I kan eksempelvis lave denne bønne/dadelcreme, sundere nutella lavet på mandler eller en på hasselnødder eller I kan selvfølgelig vælge min hjemmelavet sukkerfri nougat. Opskriften på sukkerfri hjemmelavet marcipan kan I finde her. Dog kan I sagtens købe en sukkerfri marcipan fra eksempelvis EASIS, den fungerer også utrolig godt, hvis I ønsker den mere sød kan I altid blandet lidt sødemiddel i marcipanmassen.

Jeg har tidligere lavede sunde påskeæg, hvor fyldet bestod af enten proteinella eller easis smørepålæg (den opskrift kan I finde her), og begge disse fungerer altså også rigtig godt, men de hjemmelavet chokolademasser er altså lige en tand bedre.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

300g sukkerfri marcipan

Ca. 140g chokolademasse

80g sukkerfri 70% mørk chokolade

80g sukkerfri mælkechokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Til at starte med skal I lave chokoladecremen (hvilken én I nu vælger).
  2. Chokoladecremen formes til 12 små aflange kugler. De ligges på et stykke bagepapir og kommes efterfølgende på frost 30 minutter.
  3. Marcipanen laves eller I kan bruge en færdiglavet. Hvis I har lyst, kan I sagtens tilføje anden smag som eksempelvis appelsinsaft, vaniljepulver, lakridspulver, kanel eller lignende.
  4. Når chokoladecremen er blevet faste, tages de små kugler ud af fryseren.
  5. Del marcipanen i 12 stykker, flad dem ud og læg en frossen klat chokoladecreme i hvert marcipan stykke. Form derefter marcipanen rundt om chokoladecreme kuglen og sørg for de har æggefacon.
  6. 50g af den mørke chokolade og 50g af mælkechokoladen smeltes over hver deres vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen, den resterende chokolade tilføjes til de to skåle og blandes rundt.
  7. Når alt chokoladen er smeltet, vendes æggene i chokoladen og der drysses med eksempelvis kakaonibs, hakket nødder, frysetørret hindbær eller hvad I ønsker.
  8. Konfekten stilles på køl til chokoladen er stivnet.

Jeg håber I har lyst til at give jer i kast med at lave disse hjemmelavet påskeæg, som I kan se er der flere smutveje, hvis man ikke har tid eller lyst til at lave det hele fra bunden. I må have en rigtig dejlig påske.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummus med persille - nem og lækker opskrift på hjemmelavet hummus