Spinatrulle med lufttørret skinke og smøreost

Glutenfri varme hveder

Nu er det jo dagens før Store Bededag og i traditionens tro spiser man jo varme hveder torsdag aften. Dette har jeg så ikke gjort de sidste 3 år, jeg har kigget mens resten af familien guflede de lækre hvide boller i sig, mens jeg har siddet med et kedeligt æble. Men i år gider jeg altså ikke sidde og spise et æble i aften, så derfor har jeg prøvet at eksperimentere lidt med en lidt sundere version af de lækre boller og jeg synes faktisk det er blevet ret godt.

Den er fri for hvedemel, smør og sukker som i stedet er bytte ud med nogle lækre alternativer. Selvfølgelig smager de ikke helt på samme måde som de rigtige hveder, men jeg synes det er et godt alternativ, og så længe der er kardemomme i, så har de stadig smagen af hveder.

Jeg har også bagt nogle hveder, som ikke er lige så sunde som disse da de indeholder hvedemel, men de er fri fra sukker og smøre og samtidig er der kommet lidt grovmel i dem. Hvis I skulle være interesseret i denne opskrift, så findes den lige her.

Opskrift

3 æg

2 spsk. sukrin

40g olie

2 store spsk. fromage fraise

70g mandelmel

40g fuldkornsrismel el. anden mel

1 spsk. Quick Yeast tørgær

1 spsk. Husk

1 tsk. kardemomme

1 tsk. vanilje

  1. Æg, sukrin, fromage fraise og olie piskes godt sammen i ca. 2 minutters tid.
  2. I en skål tilføjes de tørret ingredienser som efterfølgende blandes sammen med den flydende masse.
  3. Lad dejen trække et lille kvarters tid, så den kan sætte sig.
  4. Form 4 boller ud af denne portion, læg dem på et stykke bagepapir i et lille fad. Lad dem hæve 20 minutter.
  5. Bag dem ved 200 grader i 18-20 minutter.
  6. Lad bollerne køle lidt af på en rist.

Bollerne spises enten lune eller man kan skære dem op og riste dem på en brødrister.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatrulle med lufttørret skinke og smøreost