Bønne cookies med chokolade og karamel

Bearnaisecreme – hjemmelavet kalorielet bearnaisecreme med frisk estragon

Jeg er virkelig stor tilhænger af bearnaisesauce, så derfor har jeg flere gange prøvet at lave en sundere udgave, men det er altså svært at lave en sund bearnaisesauce, da den jo primært består af smør. Men en sund bearnaisecreme, det kan altså godt lykkes, skal jeg hilse at sige.

Denne bearnaisecreme både smager og ligner en rigtig bearnaise, derudover er den hurtig at bikse sammen og jeg tror de fleste har mange af ingredienser hjemme i køkkenet i forvejen. Cremen fungerer godt til et stykke rødt kød, men man kan sagtens spise den til et stykke kylling eller som dip, eller hvad man ellers kunne have lyst til.

Som sagt kan man spise bearnaise til meget, men personligt synes jeg det smager helt fantastisk med et stykke rødt kød og noget tilbehør. På nedenstående billede er et eksempel på hvad man kan servere til cremen. Her spiste jeg et par stykker timian og hvidløgsmarineret flankesteak, bagte pastinakker og kartofler vendt i paprika samt en græsksalat – virkelig lækker aftensmad.

OPSKRIFT

Ingredienser

6 store spsk. fromage fraiche eller creme fraiche

8 dråber citron

1 tsk. bearnaiseessens

2 spsk. tørret estragon

2 spsk. frisk estragon

En lille sjat gurkemeje

Salt og peber

Evt. 1 tsk. mayonnaise

 

Fremgangsmåde

  1. Den friske estragon snittes meget fint.
  2. Alle ingredienser blandes sammen og stilles på køl 15 minutters tid.
  3. Efterfølgende smages cremen til og man kan ligeså justere mængden af gurkemeje ud fra, hvordan man synes en bearnaise skal SE ud 🙂

2 kommentarer

  • Anja Havskjær

    Kan man evt. bruge skyr til dressingen? Jeg kan nemlig kun lide skyr

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønne cookies med chokolade og karamel