Flæskesteg - med sprøde svær og en lækker sauce

Græsk salat – frisk og velsmagende klassisk salat

En græsk salat fyldt med alverdens lækre ting som peberfrugt, tomater, agurk, rødløg og ikke mindst feta. Jeg elsker salater og specielt en lækker velkrydret græsk salat – den er altså altid lække og specielt med en god cremet feta på toppen.

Græsk salat er virkelig en af mine yndlingssalater og jeg er specielt glad for, at den består af store rustikke stykker grøntsager og ikke de fintsnittet grøntsager, som tager en krig at få hakket. Dette er en salat, som ikke tager mange minutter at bikse sammen og samtidig tror jeg salaten består af grøntsager, som de fleste af os i forvejen har liggende i køleskabet.

GRÆSK SALAT TIL FLANKESTEAK OG BEARNAISECREME

Salaten kan serveres til mange ting, men man kan også sagtens spise den alene, hvis man ikke gider det vilde. Græsk salat kan både serveres til klassiske græske retter, men den fungerer også godt til grillet kød, lasagne eller lignende. Eksempelvis kan man spise den til en lækker grillet flankesteak med pommes og måske denne skønne bearnaisecreme.

OPSKRIFT

Ingredienser

1 peberfrugt

1/2 agurk

10 cherrytomater

1 rødløg

40g feta

10-12 stk. oliven (kan udlades)

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. koldpresset olie

Lidt havsalt

 

Fremgangsmåde

  1. Peberfrugten skæret i halvstore tern, cherrytomaterne halveres, agurk skæres i halve ringe og rødløget pilles, deles og skæres i tynde skiver. Alle grøntsager kommes på en tallerken eller i en skål.
  2. Feta skæres i mindre tern og blandes sammen med alle grøntsagerne.
  3. Olie, salt samt den tørret basilikum og oregano kommes direkte over grøntsagerne og det hele blandes godt sammen før servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flæskesteg - med sprøde svær og en lækker sauce