Madplan uge 27

Pizza på en bund af sød kartoffel

Jeg har her på bloggen flere forskellige opskrifter på sundere pizzabunde og her kommer endnu en. Denne bund er lavet på sød kartoffel og den smager seriøst godt. Jeg synes bunden kommer til at virke ret dej-agtig og det er jo virkelig godt. Som fyld kan man jo vælge lige hvad man foretrækker, denne pizza valgte jeg at lave helt ‘normal’ med revet ost og skinke.

Opskrift

Bund

400g kogte søde kartofler

1 tsk. Husk

70-80g havregryn

100g fuldkornsmajsmel, boghvedemel, quinoamel eller lignende

2 æg

Et nips salt

  1. De søde kartofler skrælles og koges i 15-20 minutter til de er blevet møre.
  2. Vandet hældes fra og de øvrige ingredienser tilføjes.
  3. Det hele blandes og moses godt igennem. Brug eventuelt en stavblender. Lad dejen trække 5 min og fornem om den har fået nok mel. Det kan være meget forskelligt fra kartoffel til kartoffel, hvor meget mel de kan trække. Dejen skal være fast og smidig, så hvis den er for tynd, så tilføj lidt mere mel.
  4. Kom dejen på et stykke bagepapir og form til en pizza.
  5. Bag bunden ved 200 grader i 12-14 minutter.

Fyld

250g revet skinke

150g revet mozzarella 13%

100g pizzasauce

40g frisk mozzarella bøf

  1. Når bunden er bagt færdig skal fyldet bare på, før pizzaen skal en tur i ovnen igen.
  2. Pizzasaucen lavede jeg selv og den består af 1 dåse flået tomater, 1 rødløg, 1 fed hvidløg, 1 tsk. tørret oregano, 1 håndfuld frisk basilikum, 0,5 tsk. hvidvinseddike samt lidt salt og peber. Det hele blendes sammen og smøres ud på pizzabunden. Det skal lige sige at der i denne portion pizzasauce er til ca. 3 pizzaer, men I kan sagtens fryse resten ned.
  3. Den revet mozzarella tilføjes efterfulgt af den revet skinke samt lidt mozzarella bøf. Her kan man også sagtens tilføjes lidt grøntsager som eks. squash skiver eller peberfrugt.
  4. Bag pizzaen ved de 200 grader i 10-12 minutter.

4 kommentarer

  • Lone

    Hej Camilla.
    Tak for alt den fine inspiration din blog giver. Jeg har dog lagt mærke til, at du bruger HUSK i flere af dine opskrifter, hertil vil jeg gerne vide, om det er en nødvendighed, eller om du har forslag til, hvad man kan erstatte det med, da jeg synes, at det hurtigt render op i pris 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Lone 🙂 Mange tak fordi du følger med og synes om mine opskrifter. Oftest kan Husk erstattes af lidt ekstra mel (ca.30-40g) 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

    Bager du bunden ved varmluft eller alm. ovn? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Varmluft 🙂 Men tror nu ikke det spiller en speciel stor rolle lige med det her.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 27