Tærte fyldt med chorizo, tomat, broccoli og mozzarella
Tærter smager jo ret godt og så er det tilmed en nem aftensmad, som også smager godt til frokost dagen efter. Bunden er hovedsageligt lavet på gryn, kerner, nødder og forskellige slags glutenfri melprodukter. Fyldet kan man jo variere som man ønsker, men i denne har jeg blandt andet kommet en 3% chorizo, broccoli, cherrytomater, revet mozzarella samt lidt hytteost, og jeg synes denne kombination er virkelig lækker.
Et lille tip er at I helst ikke skal varme tærte op igen dagen efter, for så kan bunden godt blive lidt tør, fandt vi ud af 🙂 Men den smager nu også ret godt, når den serveres kold eller bare ved stuetemperatur.
OPSKRIFT 6-8 personer
Bund
50g mandler
50g havregryn
50g solsikkekerner
150g mel (fuldkornsrismel, boghvedemel, majsmel osv.)
1 spsk. husk
40g olie
60g hirseflager
100-50g vand
Lidt salt
- I en blender tilføjes mandler, solsikkekerner, havregryn og hirseflager. Det hele blendes godt igennem til fint mel.
- Blandingen kommes i en skål og de andre ingredienser tilføjes.
- En form smøres med olie og dejen rulles ud og kommes i formes. Med en gaffel prikkes nogle huller og bunden bages ved 200 grader i 12 minutter.
Fyld
100g chorizo 3%
6-7 cherrytomater
120g broccoli
6 æg
2 spsk. hytteost
1 dl. mælk
1 håndfuld revet mozzarella 13%
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Når bunden har være i ovnen første gang tilføjes fyldet.
- Broccoli skæres i små buketter, tomaterne halveres, chorizoen skæres i skiver og fyldet fordeles på den forbagte tærtebund.
- I en skål tilføjes æg, hytteost, mælk samt salt og peber. Massen røres sammen og hældes over fyldes og den revet mozzarella strøs over tærten.
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Tærten kan spises enten alene eller med en god salat. Jeg serverede en lækker kålsalat bestående af fintsnittet hvidkål, blåbær, saltet mandler samt lidt æble. Lige inden servering rørte jeg en dressing sammen lavet på lidt olie, æbleeddike og citron, som blev hældet over salaten til sidst.
Ingen kommentarer endnu