Madplan uge 30

Grove chokoladeboller

Jeg ELSKER virkelig chokoladeboller, men det er jo ikke ligefrem det mest sunde, men igen, så må man jo komme op med nogle sundere alternativer. Derfor har jeg lavet disse chokoladeboller, som er lavet på blandt andet lidt grovere mel og ikke kun hvedemel. Derudover er der hverken smør eller sukker i opskriften, men den er så fyldt med lækker mørk chokolade. I denne opskrift valgte jeg at bruge en 85% mørk chokolade, men nogen synes chokoladesmagen var for kraftig, så hvis I ikke er tilgænger af alt for mørk chokolade, så brug gerne en chokolade med lidt mindre procenter i 🙂

Opskrift 14 stk.

50g gær

2 dl lunken vand

2 æg

1 tsk. kardemomme

2dl creme fraiche

400-450g hvedemel

300g groft mel

100g mørk chokolade

Nips salt

30-35g perfect fit eller 1 spsk. honning

  1. Smuldre gæren i det lunkne vand i en røremaskine og rør godt rundt.
  2. Når gæren er opløst tilsættes de øvrige ingredienser – undtagen chokolade og mel.
  3. Tilsæt lidt mel af gangen og lad røremaskinen gøre arbejdet. Fornem hvor meget mel I synes dejen kan trække, det er lidt forskelligt fra gang til gang., men dejen skal være lidt klistret. Der må endelig ikke komme for meget mel i, så hellere dejen er lidt ‘våd’ end at den bliver tør.
  4. Når dejen har den ønsket konsistens skal den køres på køkkenmaskinen 6-7 minutter. Derefter tilsættes den grofthakkede chokolade.
  5. Når dejen er blevet æltet godt igennem stilles den til hævning en lille times tid. Derefter formes bollerne, en bradepande beklædes med bagepapir og bollerne placeret relativt tæt på hinanden. I kan sagtens give mere afstand mellem hver bolle, jeg kan bare godt lide når de vokser sammen, så slipper man for kedelige kanter 🙂
  6.  Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter.
  7. Ovnen tændes på 200 grader, et æg piskes sammen og bollerne pensles. Bag boller i 15-17 minutter.

Chokoladebollerne kan spises som de er uden noget, men man kan også smøre dem med et lag smør eller nutella – det smager virkelig godt.

2 kommentarer

  • Mie

    Kan de laves uden røremaskine? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ja det kan de godt 🙂 Bare rør dejen godt sammen med en grydeske.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 30