Grov pizzabund toppet med parmaskinke
Da jeg for nogle uger siden lavede denne pizza, tror jeg det var næsten 3 år siden, jeg sidst havde spist en rigtig pizza. Selvfølgelig har jeg spist pizza de sidste par år, men bundene er altid blevet lavet af blomkål, hytteost eller lignende, aldrig rigtig mel. Men denne opskrift er lavet på rigtig hvedemel, dog har jeg tilføjet lidt grovere mel for at gøre den lidt sundere og mere fiberrig. Jeg ved godt at en pizza ikke ligefrem bliver sund af at tilføje lidt groft mel, men det kan i hvert fald heller ikke skade. Pizzaen smagte virkelig godt, og jeg tror faktisk ikke, folk lagde videre mærke til at bundene ikke var helt hvide. Opskrift er rimelig simpel og indeholder ikke mange ingredienser. Dejen er lavet som en koldhævet dej, hvilket er virkelig nem, men jeg er sikker på at man sagtens kan tilføje lidt mere gær også bare lade dejen hæve en lille times tid, før man sammensætter pizzaen.
OPSKRIFT dej til 2 pizzaer
Ingredienser
2 dl lunken vand
15g gær
3 spsk. olie
2 tsk. salt
150g groft mel
200-250g hvedemel
Fremgangsmåde
- Start med at opløs gæren i det lunkne vand.
- Derefter tilsættes salt og olie.
- Lidt efter lidt ældes melet i dejen, start med det grove mel og derefter hvedemel. Æld dejen i små 10 minutter enten med håndkraft eller på en køkkenmaskine.
- En skål smøres med olie og dejen kommes i skålen.
- Dejen stilles på køl natten over.
- Den efterfølgende dag delen dejen i 2 og rulles ud til en cirkel.
- Fyldet kommes på og pizzaerne, som bages ved 220 grader i ca. 15 minutter.
Denne pizza toppede jeg med hjemmelavet tomatsauce, lidt revet mozzarella 13%, lidt parmaskinke, små stykker af en 8% mozzarella bøf samt lidt squash skiver. Når pizzaen er bagt færdig toppes den eventuelt med lidt friskrevet parmesanost.
Jeg synes dejen fungerede utrolig godt og der kom tilmed nogle lækre bobler i dejen, hvilken bare gjorde pizzaen mere ‘autentisk’, hvis man kan sige det i denne sammenhæng 🙂
Ingen kommentarer endnu