Grove chokoladeboller

Grov pizzabund toppet med parmaskinke

6ca4fdf6 C304 4b22 B6bf 24a648027223

Da jeg for nogle uger siden lavede denne pizza, tror jeg det var næsten 3 år siden, jeg sidst havde spist en rigtig pizza. Selvfølgelig har jeg spist pizza de sidste par år, men bundene er altid blevet lavet af blomkål, hytteost eller lignende, aldrig rigtig mel. Men denne opskrift er lavet på rigtig hvedemel, dog har jeg tilføjet lidt grovere mel for at gøre den lidt sundere og mere fiberrig. Jeg ved godt at en pizza ikke ligefrem bliver sund af at tilføje lidt groft mel, men det kan i hvert fald heller ikke skade. Pizzaen smagte virkelig godt, og jeg tror faktisk ikke, folk lagde videre mærke til at bundene ikke var helt hvide. Opskrift er rimelig simpel og indeholder ikke mange ingredienser. Dejen er lavet som en koldhævet dej, hvilket er virkelig nem, men jeg er sikker på at man sagtens kan tilføje lidt mere gær også bare lade dejen hæve en lille times tid, før man sammensætter pizzaen.

Df2c64de 7b4e 4236 85c7 89d44fd9b4d0

OPSKRIFT dej til 2 pizzaer

Ingredienser

2 dl lunken vand

15g gær

3 spsk. olie

2 tsk. salt

150g groft mel

200-250g hvedemel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Derefter tilsættes salt og olie.
  3. Lidt efter lidt ældes melet i dejen, start med det grove mel og derefter hvedemel. Æld dejen i små 10 minutter enten med håndkraft eller på en køkkenmaskine.
  4. En skål smøres med olie og dejen kommes i skålen.
  5. Dejen stilles på køl natten over.
  6. Den efterfølgende dag delen dejen i 2 og rulles ud til en cirkel.
  7. Fyldet kommes på og pizzaerne, som bages ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Denne pizza toppede jeg med hjemmelavet tomatsauce, lidt revet mozzarella 13%, lidt parmaskinke, små stykker af en 8%  mozzarella bøf samt lidt squash skiver. Når pizzaen er bagt færdig toppes den eventuelt med lidt friskrevet parmesanost.

Jeg synes dejen fungerede utrolig godt og der kom tilmed nogle lækre bobler i dejen, hvilken bare gjorde pizzaen mere ‘autentisk’, hvis man kan sige det i denne sammenhæng 🙂

B9923030 C332 442d A4bf D75cafaff4702018c139 9df3 4213 8a3d 96419233d3d1D0c89215 115f 4a10 8d7d 9c639079acba

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove chokoladeboller