Is-sandwich med vaniljeis og cookies

Blomkålstoast

I går eftermiddag havde jeg besøg af min kusine og hendes dejlige lille datter og i den anledning, ville jeg lave lidt lækkert til frokost. Min kusine plejer ikke at være bange for at smage på mine mærkelig retter, og blomkålstoast er måske ikke det mest normale, men ikke desto mindre så var vi begge ret begejstret for dem, de smagte altså virkelig godt, man kunne faktisk ikke smage blomkålen. Derudover er der mange færre kalorier i disse toast i forhold til dem som består af rigtig brød.

OPSKRIFT 12 stk. (ca. 1 stor bradepande)

Ingredienser

Et halvt blomkål (ca. 250-300g)

2 æg

1 tsk. Husk

1 tsk. salt

Knivspids peber

 

Fremgangsmåde

  1. Blomkålen enten rives eller blendes meget fint. Jeg brugte min foodprocessor.
  2. Blomkålen blandes sammen med de resterende ingredienser og skal trække 10 minutter.
  3. Massen hældes ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordeles i et jævnt lag.
  4. Stil bradepanden i en 200 grader forvarm ovn i 20-25 minutter, eller til dejen er fast.
  5. Skær brødet ud i passende størrelser. Jeg fik 12 stykker ud af denne portion, som så gav 6 toasts, men det afhænger selvfølgelig af hvor store man ønsker sine toast.
  6. En skive ost og en skive skinke lægges på en skive blomkålsbrød og en anden skive kommes ovenpå. Grill toasten på en toast maskine et par minutter og server eventuelt med lidt grøntsagsstave eller en lækker salat.

8 kommentarer

  • Anja

    Hej! Lyder så lækkert! Er det en bestemt husk du bruger? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Kan man mon putte dejen i vaffeljernet istedet og lave blomkålsvafler?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Det tror jeg godt man kan 🙂 Jeg har dog ikke prøvet, men det er da et forsøg værd. Tror jeg måske jeg skal prøve en dag – Tak for ideen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • oda kristin

    NAM!! men hva kan jeg erstatte husk med?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Øh godt spørgsmål. Jeg vil mene at du nok godt kan tilføje lidt mandelmel, fuldkornsrismel, majsmel eller lignende i stedet. Et par spsk. fulde skulle kunne gøre det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • oda

      supert!! da kan jeg prøve ut oppskriften 😀 takk!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Så lidt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Is-sandwich med vaniljeis og cookies