Blomkålstoast

Jordbærtærte med marcipanbund og kakaocreme

En lækker og lidt anderledes jordbærtærte som består af 3 forskellige lag. Bunden består af en knasende kakaobund, som er lavet på blandt andet nødder, havregryn og kakao. Ovenpå denne bund befinder der sig et marcipanlag, som minder lidt om en marzarinkage. Derudover består kagen af en form for kakaocreme, som smøres ovenpå marcipanen. Til sidst pyntes tærten med friske jordbær.

Denne kage er virkelig lækker og selvom den består af flere forskellige lag, så tager den ikke ret lang tid at lave og det er ikke specielt kompliceret. Så I må endelig ikke lade jer skræmme af de mange elementer 🙂 Kagen er sukkerfri, lavet på soyafløde hvori der kun er 12% fedt, den eneste form for mel som der er i denne tærte er mandelmel, der er altså ingen hvedemel eller fuldkornsmel, og smør er der heller intet af. Så jeg vil påstå at det er en sundere kage, som er fyldt med gode lækre ting som kroppen kan arbejde med.

OPSKRIFT 10 personer

Ingredienser

Kakaobund

100g mandler

100g havregryn

1 æg

2 spsk. kokosolie

1 spsk. kakaopulver

Lidt salt

  1. Mandler og havregryn blendes sammen og kommes efterfølgende i en skål.
  2. De resterende ingredienser kommes i skålen og det hele røres godt sammen.
  3. En tærteform smøres med kokosolie og et stykke bagepapir klippes ud og kommes i bunden af formen.
  4. Dejen kommes i formes og sørg for at der er dej op af kanterne.
  5. Bag tærtebunden ved 175 grader i 10 minutter.

 

Marcipanlag

100g marcipan

1 spsk. mandelessens

1 spsk. sukrin gold

1 tsk. Bagepulver

1 spsk. kokosolie

30g mandelmel

1 spsk. husk

50g revet æble

  • Marcipan og æble rives på et rivejern og kommes i en skål.
  • I skålen tilføjes husk, mandelmel, bagepulver, sukrin gold samt mandelessens. Det hele røres godt sammen.
  • Kokosolien smeltes og blandes sammen med de øvrige ingrediensen.
  • Massen kommes i formen, altså den hældes ovenpå kakaobunden og bages i ca. 12 minutter.
  • Tærten tages efterfølgende ud af ovnen og køles helt af.

 

Kakaocreme

2 æg

2 spsk. sukrin gold

3 spsk. maizena

2dl mælk

4 spsk. kakao

Soya fløde 12%

Lidt sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. I en skål blandes sukrin gold, maizena og kakao sammen.
  2. I en kasserolle tilsættes mælk, æg og fløde og det hele piskes sammen.
  3. Stil kasserollen på blusset og tilføj de tørre ingredienser med det sammen.
  4. Varm blandingen op mens du pisker godt igennem. Når massen er nået kogepunktet, koges det igennem i et lille minuts tid. Sørg for at piske hele tiden.
  5. Hæld cremen i en skål, film den og stil skålen på køl nogle timer.
  6. Når cremen er bleves kold piskes den hurtigt igennem. Cremen smøres på kagen, den pyntes med jordbær og lidt hakket nødder. Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålstoast