Kikærteboller med revet gulerod
Kikærteboller eller boller med kikærter, hvordan man nu lige vil sige det, men alt i alt så er disse boller lavet på kikærter og de er virkelig lækre ? De består primært af udblødte kikærter, så de er jo ret sunde og rimelig proteinrige. De smager godt, både som et lille sødt mellemmåltid med eksempelvis banan eller/og peanutbutter på, men de kan også sagtens bruges som sandwichboller.
Konsistens bliver lidt kompakt, men det gør ikke så meget, synes jeg. Tilgengæld er de bagte, det synes jeg ikke altid boller uden hvedemel bliver, de bliver ofte lidt slatne og ‘våde’, men ikke disse.
OPSKRIFT 6 stk.
Ingredienser
250g kikærter
40g havregryn
50g solsikkekerner
3 æg
1 spsk. quick yeast eller tørgær
1 spsk. husk
1 tsk. salt
1 spsk. multisød eller sukrin gold
2 stk. gulerødder
3 spsk. hørfrø
2 dl vand
Fremgangsmåde
- De udblødte kikærter kommes i en blender eller foodprocessor og blendes virkelig godt igennem. Det kan tage nogle minutter før kikærterne er blendet helt ud.
- Derefter tilføjes solsikkekerner, æg, havregryn, husk, salt, sukrin gold, gær og vand, som blendes med.
- De revet gulerødder og hørfrø vendes i dejen.
- Lad dejen stå 10 minutter.
- Form dejen til boller, strø eventuelt lidt sesamfrø over og bag dem ved 180 grader i 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Skal der også 1 spsk tørgær i hvis man bruger det ?