Bagt grød med blåbær og hindbær

Torsk med bagte rødbeder, lun kålsalat og agurk dressing

Her får I lige en opskrift på en lækker fiskeret, nemlig bagt torsk med rødbeder, lun spidskålssalat og en forårsløg/agurk dressing. Retter tager ikke meget mere end 40-45 at lave alt i alt, men det meste klare sig selv. Det eneste som kan tage lidt tid er, hvis man selv skal fjerne ben osv. fra fisken, så sørg endelig for at få fiskemanden til at gøre det. De er ofte også langt bedre til det end os andre.

Jeg er godt klar over at det måske ikke lige er sæson for friske asparges pt. så hvis I ikke kan skaffe dem, så prøv i stedet af stege nogle hele forårsløg (de skal dog lige blancheres 1 minuts tid, før de steges på panden), men det smager rigtig skønt.

OPSKRIFT 3 personer

Ingredienser

500g frisk torsk

1 bund friske grønne asparges

4 rødbeder

2 dl fromage fraise

400g spidskål

1 porre

1 citron

50g agurk

3 forårsløg

1 tsk. balsamico

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl de friske rødbeder og skær dem i skiver. Kom dem i et fad med lidt olie, salt, peber og en lille sjat balsamico. Bag dem ved 200 grader i 30-35 minutter.
  2. Snit spidskål og porre, og steg halvdelen af kålen på en pande sammen med den hele porre. Det skal stege 7-8 minutter og smages til med salt og peber. Den sidste halvdel af kålen kommes i en skål og den færdigstegte kål/porre blanding blandes sammen med den friske kål. Sørg for at blande det godt sammen og lad det stå 10 minutter.
  3. Skær citronringe af cirka halvdelen af citronen og kom ringene i et fad. Læg torskestykkerne ovenpå citronskiverne og strø lidt salt, peber, olie og 2 groftsnittet forårsløg over fisken. Læg lige et par skiver citronringe på toppen at torsken. Bag fisken ved 200 grader i 10-12 minutter.
  4. Lav en dressing bestående af fromage fraise, 1 fintsnittet forårsløg, meget små agurketern, salt, peber og lidt citronsaft.
  5. 2 minutter inden servering stilles en pande på blusset, der skrues godt op for varmen og de friske asparges steges i 2 minutter i lidt olie. Husk at fjerne bunden af dem, før I steger dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød med blåbær og hindbær