Torsk med bagte rødbeder, lun kålsalat og agurk dressing

Svensk pølseret

Svenskpølseret! Det er egentlig en ret sjov ret, lidt mærkelig, men smager jo ret godt. Der er lidt comfort food over retter. Jeg synes dog ikke det er en ret man kan spise så meget af, da det godt kan blive lidt vammelt. Det havde måske været en god ide at lave en frisk salat til retten, det tror jeg jeg vil gøre næste gang. Det er nu lidt spøjst at retten virker vammel, for denne version er ikke halv så fed som originalen, men alligevel. Men altså den smager skøn og er hurtigt at lave.

OPSKRIFT 4 personer

Ingredienser

10 stk. Fedtreduceret pølser

2 stk. løg

8 stk. kartofler

250g blomkål

2 spsk. tomatpure

200ml madfløde

200 ml mælk

1 spsk. paprika

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kartoflerne i store tern og kogt dem i letsaltet vand i 10-12 minutter. Skær blomkålen i små buketter og kog dem i kartoffelvandet i 6-7 minutter, når kartoflerne er taget op.
  2. Skær løg i terne og steg med ved middelvarme i en gryde eller en sauterpande i lidt olie i 5-6 minutter.
  3. Skær pølserne i skiver og steg dem sammen med løgene.
  4. Kom de kogte kartofler og blomkål sammen med løg og pølser og tilsæt tomatpure. Efter 30 sekunder tilføjes paprika, mælk og madfløde.
  5. Lad retten småsimre små 10 minutter og server den med lidt fintsnittet purløg.

3 kommentarer

  • Kristina Broch Laursen

    Vi putter søde kartofler og knoldsellerii når vi laver svensk pølseret. Smager vild godt og man reducerer kulhydrat indholdet

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

    Kan man evt bruge noget andet end blomkål

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Prøv eventuelt med broccoli, farven bliver nok lidt anderledes, men… 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsk med bagte rødbeder, lun kålsalat og agurk dressing