Nicecream med mørk chokolade

Jordbærtærte

En lækker jordbærtærte holder bare altid, men det er ikke ligefrem verdens sundeste dessert. Derfor har jeg prøvet at lave en lidt sundere version, hvor der hverken er smør, sukker eller hvedemel i.

Bunden består af en lækker marcipanbund, hvor jeg blandt andet har brugt en sukkerfri marcipan, her kan I sagtens vælge selv at lave jeres marcipan, men jeg har bare købt en. Fyldet er en blanding af en hjemmelavet vaniljecreme og en pisket skum. Her kan man vælge enten at bruge rice whip eller cremefine. Ja og så er kagen selvfølgelig toppet med friske jordbær, men andre slag bær, eller frugt for den sags skyld, kan også sagtens bruges.

På bloggen ligger en jordbærtærte med pistacie samt en helt almindelig jordbærtærte som er lavet på smør og sukker.

OPSKRIFT 8-10 personer

Ingredienser

Marcipanbund

150g sukkerfri marcipan

Et halvt revet æble

2 spsk. mandelmel

2 spsk. Husk

0,5 tsk. bagepulver

1 spsk. sukrin gold

1 spsk. kokosolie

1 tsk. mandelessens

2 æg

50g 70% chokolade

 

Vaniljecreme

1,5 æggeblomme

1 spsk. majsstivelse

1 vaniljestang

2 dl mælk

0,5 tsk. sødemiddel.

2 dl cremefine 19%

1 spsk. surkin melis

 

Fremgangsmåde

Bund

  1. 1 spsk. kokosolie smeltes og blandes sammen med 1 tsk. mandelessens og 2 æg. Pisk blandingen godt sammen og tilføj et halvt revet æble.
  2. Derefter blandes 2 spsk. mandelmel, 2 spsk. Husk, 0,5 tsk. bagepulver og 1 spsk. sukrin gold sammen med blandingen.
  3. 150g marcipan rives på et rivejern og vendes i dejen.
  4. Dejen hældes i 22 cm springform og bages i ca. 20 minutter.
  5. Når bunden er bagt færdig lægges den på en rist og 50g mørk chokolade smøres ud på toppen af kagen.
  6. Lad kagen køle helt af.

 

Vaniljecreme

  1. Flæk 1 vaniljestangen og tag kornene ud.
  2. I en kasserolle tilføjes 2 dl mælk, 1,5 æggeblomme, vaniljestang og korn, lidt flydende sødemiddel og 1 spsk. maizena.
  3. Lad massen stå på middelvarme.
  4. Pisk i den hele tiden indtil den bliver tyk.
  5. Stil på køl et par timer.

 

Skum

  1. Pisk cremefine sammen med kornene fra 1 vaniljestangen og 1 spsk. sukrin melis. Det tager nogle minutter.
  2. Efterfølgende piskes vaniljecremen et minuts tid og blandes sammen med den pisket skum.

 

Det sidste finish

  1. Placer marcipanbunden på et fad af en slags.
  2. Cremen smøres på den afkølet bund og pyntes med jordbær. Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nicecream med mørk chokolade