Skinke med kogte grøntsager og sovs
Her får I lige opskriften op en lækker kogt skinke, en masse kogte grøntsager samt en sauce lavet på det kogte vand fra skinken og grøntsagerne. Denne ret er lidt mormor-agtig, men ikke desto mindre smager den skønt og er en både hyggelig og nem ret. Så hvis I har lyst til en lidt mere klassisk dansk aftensmad, som stadig gerne må være sund, så er dette et ret godt alternativ. Hvis I ikke lige kan skaffe en skinke eller ikke bryder jer om det, så kan I sagtens bruge en hel hamburgerryg i stedet. Ja og hvis de kogte grøntsager som jeg har serveret til, ikke lige falder I jeres smag, så vælger I naturligvis bare nogen grøntsager, som I kan lide 🙂
OPSKRIFT
Ingredienser
1kg hel skinke
300g blomkål
200g broccoli
6 gulerødder
1 porre
1 rødløg
10 peberkorn
4 laurbærblade
1 dl mælk
2 spsk. majsstivelse
Fremgangsmåde
- Kom skinken i en stor gryde med vand (vandet skal dække helt) kom salt, peberkorn, laurbærblade samt et grofthakket rødløg i gryden, sæt gryden på plusset og skru helt op. Når vandet koger skrues der ned på middelvarme. Lad skinken kog omkring 50 minutter og lad den efterfølgende trække 20 minutter.
- Mens skinke koges ordnes gulerødder, broccoli og blomkål. Grøntsagerne kommes i en gryde med salt og koges. Det er meget individuelt hvor længe man ønsker at koge sine grøntsager, så jeg synes I skal gøre som i foretrækker. Jeg plejer at give mine gulerødder og porre 7-8 minutter, blomkål 5-6 minutter og broccoli 3-4 minutter.
- Når alle grøntsagerne er kogt, tages de op og kommes i en skål – dæk skålen til med et viskestykke. Kom eventuelt skålen under dynen, så holder de varmen 🙂 Gammel oldemor-trick.
- Når både skinken og grøntsagerne er kogt færdige laves saucen. Lad vandet fra skinke stå 10-15 minutter og koge og alt efter hvor meget vand der er tilbage spæd op med lidt af grøntsagsvandet. Bland mælk og majsstivelse sammen og pisk i saucen, smag til med salt og peber. Hvis I synes den ikke smager af så meget, så kan I tilføje til bouillon, men jeg synes skinken plejer at give godt med smag.
- Server skinke, grøntsager samt saucen og eventuelt lidt dijonsennep til. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu