Madplan uge 45

Skinke med kogte grøntsager og sovs

Her får I lige opskriften op en lækker kogt skinke, en masse kogte grøntsager samt en sauce lavet på det kogte vand fra skinken og grøntsagerne. Denne ret er lidt mormor-agtig, men ikke desto mindre smager den skønt og er en både hyggelig og nem ret. Så hvis I har lyst til en lidt mere klassisk dansk aftensmad, som stadig gerne må være sund, så er dette et ret godt alternativ. Hvis I ikke lige kan skaffe en skinke eller ikke bryder jer om det, så kan I sagtens bruge en hel hamburgerryg i stedet. Ja og hvis de kogte grøntsager som jeg har serveret til, ikke lige falder I jeres smag, så vælger I naturligvis bare nogen grøntsager, som I kan lide 🙂

OPSKRIFT

Ingredienser

1kg hel skinke

300g blomkål

200g broccoli

6 gulerødder

1 porre

1 rødløg

10 peberkorn

4 laurbærblade

1 dl mælk

2 spsk. majsstivelse

 

Fremgangsmåde

  1. Kom skinken i en stor gryde med vand (vandet skal dække helt) kom salt, peberkorn, laurbærblade samt et grofthakket rødløg i gryden, sæt gryden på plusset og skru helt op. Når vandet koger skrues der ned på middelvarme. Lad skinken kog omkring 50 minutter og lad den efterfølgende trække 20 minutter.
  2. Mens skinke koges ordnes gulerødder, broccoli og blomkål. Grøntsagerne kommes i en gryde med salt og koges. Det er meget individuelt hvor længe man ønsker at koge sine grøntsager, så jeg synes I skal gøre som i foretrækker. Jeg plejer at give mine gulerødder og porre 7-8 minutter, blomkål 5-6 minutter og broccoli 3-4 minutter.
  3. Når alle grøntsagerne er kogt, tages de op og kommes i en skål – dæk skålen til med et viskestykke. Kom eventuelt skålen under dynen, så holder de varmen 🙂 Gammel oldemor-trick.
  4. Når både skinken og grøntsagerne er kogt færdige laves saucen. Lad vandet fra skinke stå 10-15 minutter og koge og alt efter hvor meget vand der er tilbage spæd op med lidt af grøntsagsvandet. Bland mælk og majsstivelse sammen og pisk i saucen, smag til med salt og peber. Hvis I synes den ikke smager af så meget, så kan I tilføje til bouillon, men jeg synes skinken plejer at give godt med smag.
  5. Server skinke, grøntsager samt saucen og eventuelt lidt dijonsennep til. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 45