Bagt grød med hindbær og kokos

Risengrød – den lækreste, cremet og grove risengrød

Så blev det endelig 1. december og min lille pakkekalender med sundere juleopskrifter starter op i dag. Meget oplagt synes jeg, vi skal skyde både december og pakkekalenderen i gang med en god portion risengrød toppet med kanel og smør – så bliver det ikke meget bedre.

RISENGRØD LAVET PÅ FULDKORNS GRØDRIS – LÆKKERT OG MÆTTENDE

Jeg synes det er lidt svært ligefrem at gøre risengrøden sund, men jeg har forsøgt at gøre den lidt grovere og mere mættende ved at bruge grove grødris (som I kan købe lige her). Derudover har jeg heller ikke brugt sukker, men sukkererstatningen multisød fra EASIS i stedet, men jeg synes altså at grøden skal toppes med lidt smør. Men man behøver jo ikke en stor klat smør, eller en stor portion risengrød for den sags skyld.

I Danmark har vi jo en tradition for at spise risengrød i December, både nisser og mennesker spiser det, og det er en tradition vi skal holde fast i, synes jeg. Jeg har faktisk aldrig været den store tilhænger af risengrød, men da jeg var barn, forlangt min mor at vi skulle have risengrød 1 gang i december – sådan var det bare – men jeg var ikke glad for det. Men det har heldigvis ændret sig og i dag elsker jeg risengrød.

Har I en rest risengrød tilover, kan I eksempelvis bruden den på at lave risalamande eller klatkager.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

1 L mælk (let- eller sødmælk)

2 dl vand

180g fuldkorns grødris

Et knivspids salt

10-15 dråber flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Starte med at ligge risene i blød en halv til helt time, inden I går i gang med at koge grøden.
  2. Når risene har ligget i blød sies vandet fra og I går i gang med grøden. Kom vandet (2 dl) i en gryde sammen med grødris, lidt salt og sødemiddel (sødemiddel kan sagtens undlades, men jeg kan godt lide min grød sød). Lad grøden koge i 10 minutter og tilføj så mælken.
  3. Lad grøden stå ved middelvarme i en lille times tid og sørg for at røre i gryden ofte ellers brænder grøden på.
  4. Når grøden er kogt færdig, serverer I den med lidt kanel, multisød fra EASIS og evt. lidt smør. Hvis man bruger smør er grøden selvfølgelig ikke så sund længere, men det hører sig til.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød med hindbær og kokos