Nøddesmåkager

Engelsk julekage

Så blev det den 9. december – DEN 9!!! Er jeg den eneste som synes december altid går så hurtig? Synes lige det har været den 1 og nu er det allerede den 9. december. Nå men det gælder jo bare om at nyde måneden og rigtig julehygge.

Dagens opskrift er en engelsk julekage, som smager virkelig godt! Det er første gang jeg både laver og smager en engelsk julekage, og jeg har selvfølgelig forsøgt at gøre den lidt sund eller i hvert fald sundere end den originale. I en rigtig engelsk julekage skal der sprut i, så det har jeg tilføjet i form af mørk rom, da det skulle give en helt fantastisk smag, hvilket det også gør. Der er dog hverken hvedemel, smør eller sukker i kagen (udover frugtsukkeret) 🙂

I en klassisk engelsk julekage og i min lidt utraditionelle sundere version er der godt med tørret frugter i, dog har jeg valgt nogle lidt andre frugter, end dem man normalt bruger. Udover rosiner, figner og abrikoser har jeg tilføjet en del dadler, men det synes jeg nu ikke har ødelagt noget, tværtimod gør det kagen lidt karamel-agtig og det synes jeg er virkelig lækkert.

OPSKRIFT

Ingredienser

350g tørret frugter (lyse og mørke rosiner, kandiseret frugt, korender, abrikoser, figner, dadler osv.)

80g blandet nødder

1,5 dl sherry eller mørk rom

2 æg

50g sukrin gold

60g kokosolie

1 spsk. husk

130g mel (kokosmel, kokosfibermel, quinoamel, rismel eller lignende)

2 dl vand

2 tsk. kanel

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. Kardemomme

Knivspids stødt nellike

Knivspids salt

1 tsk. bagepulver

Revet skal fra 1 appelsin

Evt. lidt flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Et par dage før kagen skal laves hakker I de tørret frugter samt nødder, kommer dem i en skål og hælder den mørke rom udover. Pak skålen ind og lad den stå på køkkenbordet et par dage.
  2. Dagen hvor kagen skal laves tager I en stor skål og kommer mel, salt, stødt nelliker, kardemomme, ingefær, kanel, husk og bagepulver i.
  3. Pisk æg, sukrin gold, revet appelsinskal og den smeltet kokosolie godt sammen og efter et par minutter hælder I det i skålen til alle de tørre ingredienser.
  4. Vend æggemassen med alle ingredienserne i den store skål og bland de tørret frugter i dejen. Tilføj evt. vand.
  5. Kom dejen i en smurt springform (15 cm) og bag kagen i 75-90 minutter ved 150 grader.
  6. Tag kagen ud og lade den køle af i formen, kom den først på en rist når den er næsten kølet helt af. Hvis I lyster, kan I eventuelt tilføje lidt rom til toppen af kagen mens den køler af.
  7. Når kagen er kølet helt af pyntes den med sukrin melis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøddesmåkager