Engelsk julekage

Æbleskiver uden gluten og uden tilsat sukker

Julen nærmer sig og det er ved at være sidste udkald for at lave og spise en masse æbleskiver, hvilket jeg tænker flere af jer måske har både tid og lyst til at lave i denne tid. Derfor kommer her opskriften på æbleskiver, som hverken består af smør, sukker eller almindelig mel, altså de er glutenfri. Jeg har i stedet brugt alternative former for mel som blendet havregryn (glutenfri eller ej det bestemmer man selv) og boghvedemel.

Disse æbleskiver både smager og ligner rigtige æbleskiver ret meget. Det er dog meget vigtigt, at I deler æggene i blommer og hvider, for at få mest luft i æbleskiverne, som er med til at give den rigtige æbleskiveform. Man skal også have for øje, at disse æbleskiver lige skal have nogle minutter mere end almindelige æbleskiver.

Hvis jeres æbleskiver ikke behøver være glutenfri, men gerne må være lidt sundere så har jeg en opskrift på sukkerfri grove æbleskiver lige her.

OPSKRIFT ca. 20 stk.

Ingredienser

3 dl kærnemælk

2 æg

90g blendet havregryn

90g boghvedemel eller rismel

2 spsk. perfect fit eller multisød (eller sukker)

1 tsk. husk

½ tsk. natron

½ tsk. bagepulver

½ tsk. kardemomme

Evt. lidt flydende sødemiddel (jeg brugte 1 tsk.)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende havregryn og bland det sammen med den resterende mel. Tilføj natron, bagepulver, kardemomme, multisød, vanilje og husk.
  2. Del æggene i hvider og blommer og bland kærnemælk sammen med blommeren. Tilføj de tørre ingredienser til kærnemælksblandingen og rør det sammen.
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  4. Kom lidt fedtstof på æbleskivepanden og fyld hullerne med ¾ del dej og steg dem ved middel varme.
  5. Når siderne er blevet faste, vendes æbleskiverne en kvart omgang og fyldes med lidt mere dej. Efter 30 sekunder vendes de en kvart omgang igen og fyldes med lidt mere dej. Æbleskiverne vendes helt rundt så de lukkes og steges yderligere et par minutter – husk at rulle/vende æbleskiverne de sidste par minutter.
  6. Bliv ved med ovenstående indtil I ikke har mere dej. Hvis dejen undervejs bliver for ‘hård’ så tilføj lidt mere væske.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Engelsk julekage