Risalamande med kirsebærsauce - den bedste juledessert

Opskrifter på julemad! Trin for trin gennem hele processen

Så blev det lille juleaften og der er kun 1 dag tilbage til juleaften! Jaaaa 🙂 Faktisk er det jo ikke kun den 24 man fejrer julen, i hvert fald ikke i mit tilfælde. Jeg skal fejre lille juleaften i dag med min fars familie, fejre juleaften med min mors familie i morgen samt holde julefrokost med familien 2. juledag. Jeg synes det er skønt, at man fejre julen over flere dag, nu har man ladet op, gjort klar osv. i virkelig lang tid, så det er nu rart at det ikke er overstået på en enkelt dag.

Nå men eftersom det er jul i morgen, så skal mange af os nok mæske os i julemad som and, flæskesteg, risengrød, risalamande, konfekt osv. Derfor har jeg her samlet nogle af mine juleopskrifter, så I kan få lidt inspiration og ja opskrifter på lidt sundere julemad.

_____________________________________________________________________________

Risengrød

Godt nok spiser jeg ikke selv risengrød den 24, men synes ofte jeg hører at andre mennesker spiser det den dag, så derfor får I lige opskriften. Denne risengrød er lavet på grovris og mætter ret godt. I kan finde opskriften her.

Risalamande

En klassisk dessert som jeg tror mange af os spiser den 24 efter andesteg og flæskesteg. De fleste af os spiser nok ret store portioner af denne dessert, for man får det jo kun den ene gang om året og det smager jo fantastisk. Ja også vil man selvfølgelig også gerne finde mandlen. Opskriften her er lavet på ovenstående opskrift på risengrød, men er blandet op med lidt pisket cremefine og hakket mandler. Opskriften er her.

Andesteg

Vi spiser både andesteg og flæskesteg juleaften. Personligt holder jeg mig til andestegen, da jeg synes det smager fantastisk og man får det ikke så tit. Her får I lige opskriften på en langtidsstegt andesteg, som virkelig er en dejlig nem måde at tilberede andestegen på, da den nærmest passer sig selv det meste af dagen. Derudover ligger der også en opskrift på en virkelig lækker julesalat i samme indlæg.

Flæskesteg

Som sagt laver vi både andesteg og flæskesteg juleaften, og jeg tænker at dette også gælder for mange af jer. Derfor får I her lige opskriften på en lækker flæskesteg med en sundere sauce.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/04/8F1ED0B7-950D-4ADD-9606-A463B65C7EEE.jpg

Rødkålssalat med appelsin, æble og valnødder

For nylig lagde jeg opskriften på denne friske rødkålssalat op på bloggen. Den passer rigtig godt til julemaden, da den er fyldt med friske grøntsager og frugter, som giver et rigtig godt modspil til den lidt tunge og fede mad, som man får serveret den 24. Så her får I lige den opskrift.

Salat med grønkål, granatæble og bagt græskar

Her er en salat til som, ligesom den ovenstående, også passer rigtig godt til and og flæskesteg. Denne salat er lavet på grønkål, granatæblekerner samt bagte stykker græskar og saltet græskarkerner. Opskriften kan I finde her.

Nu har I lige fået en lille samling af mine opskrifter på nogen af julens lækkerier, eller i hvert fald på nogen af de ting, som mange af os nok skal spise i morgen. Derudover har jeg også en del opskrifter liggende her på bloggen på sundere julelækkerier. Jeg har jo haft en lille pakkekalender kørende hele december måned, hvor der hver dag er kommet en opskrift med julelækkerier. Hvis I skulle få tid og lyst til at lave lidt sødt til juledagene, så ligger der opskrifter på både marcipan, nougat, kanelkage, engelskjulekage, nøddesmåkager, kokoskager, æbleskiver og meget mere.

I må have en skøn jul!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risalamande med kirsebærsauce - den bedste juledessert