Brændte mandler - uden tilsat sukker

Ideer til julefrokostbordet

Nu er juleaften overstået og jeg håber I alle har haft en fantastisk dag med dem i holder af. Både min lille juleaften samt juleaften var rigtig dejlig. Jeg tilbragte dagene med familien, bedre bliver det næsten ikke. Men nu er det 1. og 2. juledag samt alle julefrokosterne med familien, som står for døren. Jeg har derfor samlet forskellige opskrifter på retter, som jeg synes fungerer rigtig godt på julebordet. Der er både lidt kolde- og lune retter samt et par desserter.

Jeg håber I får nydt og slappet af de sidste dage her i julen. Det gælder om at nyde det før det er ovre, for synes godt nok det går hurtigt og snart står den på nytårsforberedelser.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Skinkesalat

Skinkesalat er i min familien blevet lidt af en tradition at servere til julefrokosten. For os er retten ret ny, men nu er den gået hen og er blevet en fast del af julebordet. Ofte laver jeg 2 forskellige slags, den ene er denne opskrift, og den anden er meget det samme dog tilsætter jeg en god sjat mayonnaise.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/04/24484D55-ADF2-4C22-8179-C57E8A63A45F-1080x1290.jpg

 

Laksesalat

Laksesalat passer bare virkelig godt til julebordet. Det er måske ikke lige en traditionel ret at servere, men altså laks spiser vi jo ofte til jul, så hvorfor ikke en laksesalat. Denne salat er lavet på både varmrøget laks og koldrøget laks og den smager virkelig godt. Hvis I kun har den ene slags laks, så kan I sagtens lave den alligevel. Opskriften kan I finde her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/10/E229A3A9-9E25-41FC-8D82-DC046BE2E034.jpg

 

Kylling i asparges

I min familien spiser vi ofte kylling i asparges eller høns i tarteletter hedder det også, når vi holder julefrokost. Så her får I lige en opskrift på et lidt sundere fyld til tarteletterne. I stedet for at lave en opbagning og bruge smør og mel, så har jeg i stedet jævnet fonden med lidt mælk og majsstivelse og det fungerer rigtig godt. Opskriften kan I få lige her.

img_6113

 

Frikadeller

Frikadeller hører sig næsten også til et julebord og I får her 2 forskellige opskrifter på frikadeller. Denne opskrift er lidt spicy og godt med smag og den anden er fyldt med grøntsager. Begge frikadeller smager skønt og fungerer godt på et stykke rugbrød eller som håndfrikadelle.

img_5237

 

Grov tærte med broccoli, chorizo og mozzarella

En god tærte er nu heller ikke at gå af vejen for,og jeg synes faktisk, at en tærte fungerer rigtig godt til julebordet, det er lidt anderledes, men smager jo skønt. Fyldet kan man selvfølgelig variere som man ønsker, men ellers spiller denne opskrift ret godt.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/07/FEA11111-CE13-4A2D-96BB-FDED61CD4237-1.jpg

 

Spinatroulade med henholdsvis skinke og laks

Sidste år tog jeg disse lækre skinkeroulader med til en julefrokost og den gik rent hjem. God nok var det til en julefrokost i starten af december, men jeg tænker at man sagtens kan servere rouladerne en af juledagene. Jeg har også en lignende opskrift på spinatroulade med laks og den opskrift er her og opskriften på skinkerouladen, kan I finde lige her.

http://camilladrabo.bloggerspoint.dk/wp-content/uploads/sites/3570/2017/04/E0EE5C02-8F19-4085-A39C-DB951567D3C0.jpg

 

Kanelkage

En ide til en dessert kunne for eksempel være denne kanelkage, som er uden smør, sukker og mel. Den smager fantastisk og er hurtig at lave. Derudover kan den sagtens holde sig i køleskabet i flere dagen. Opskriften kan I finde  her.

 

Risalamande

En anden ide til dessert her i juledagene kan selvfølgelig også være den klassiske risalamande. Denne dessert kan man i min verden aldrig serverer for ofte. Opskriften ligger lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændte mandler - uden tilsat sukker