Ideer til julefrokostbordet

Sprøde grove ciabatta flute

Jeg er efterhånden blevet meget interesseret i at bage, det er ellers ikke noget jeg tidligere har gjort mig så meget i, men synes det er ret sjovt også smager hjemmebagt brød jo virkelig godt. I sidste uge bagte jeg disse lækre sprøde ciabatta flute, hvori jeg har tilføjet en del fuldkornsmel, for at gøre dem lidt grove.

Brødene blev lavet til den 23, hvor jeg skulle fejre lille juleaften med min fars side af familien. Vi gad ikke spise fed julemad, da vi skulle have masser af det de andre dage, så i stedet serverede jeg en lækker salat med torsk, rejer, en god dressing samt disse brød.

Jeg endte med at have masser af tid i hele december måned grundet en hjernerystelse, som slog mig helt ud. Derfor kunne jeg lige så godt lave brødene i forvejen og fryse dem ned. Dagen før tog jeg dem op af fryseren og lod dem tø op på køkkenbordet. Inden servering fik de 6-7 minutter i ovnen på 180 grader. Dejlig nemt og lækkert.

OPSKRIFT 3 stk

Ingredienser

15g gær

6 dl vand

1,5 tsk. salt

10 dråber flydende sødemiddel

200g fuldkornsmel

450g hvedemel

 

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det kolde vand.
  2. Tilsæt salt, sødemiddel samt fuldkornsmel.
  3. Rør dejen på en køkkenmaskine og tilføj hvedemelet lidt af gangen. Jeg brugte en blanding af tipo 00, ølandshvedemel og almindelig hvedemel.
  4. Når alle ingredienser er tilføjet, skal dejen køres på køkkenmaskinen i 15 minutters tid.
  5. Kom dejen i en oliesmurt skål, pak den godt ind og stil skålen på køl natten over.
  6. Næste dag kommes dejen på køkkenbordet med lidt mel, hvor den deles i 3 aflange stykker. Dejen skal ikke æltes eller decideret formes, de 3 stykker dej skal bare strækkes ud, vendes i melet og kommes på et stykke bagepapir.
  7. Kom et klæde over brødene og lad dem efterhæve 1 time.
  8. Tænd ovnen på 270 grader og lad den blive rigtig varm – husk at lade bagepladen blive i ovnen mens den varmer op, så den også kan blive varm.
  9. Kom brødene på bagepladen og stil dem i ovnen i 6-8 minutter på 270 grader og efterfølgende 10-12 minutter på 220 grader.
  10. Lad flutene køle af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til julefrokostbordet