Madplan uge 3

Årets sidste dag – Mit nytår i madbilleder

Her får I lige et lille indblik i min nytårsaften, eller det er nok mest maden jeg har lagt fokus på. Som tidligere nævnt, så er jeg ikke altid så godt til at dele ud af mit privatliv, selvom jeg ofte hører fra jer som følger med, at I er interesseret, så jeg prøver lige så stille og roligt at åbne lidt op for andet en mad og vægttab.

Min nytårsaften foregik stille og roligt. Det var en rigtig hyggelig aften sammen med dejlige mennesker og lækker mad. Nytårsaften blev holdt sammen med min kusine, hendes kæreste og deres dreng (mit gudbarn), hjemme hos en veninde min kusine og jeg har haft altid. Vores forældre har været venner siden de var børn, så hun er det nærmeste man kan kalde familie uden rigtig at være det. Udover hende var også hendes kæreste og deres 2 børn samt deres ene vennepar, som vi andre efterhånden også har kendt nogle år. Vi havde en dejlig aften hvor der var plads til både børn, drinks, larm, musik og hygge. Det var lige som det skulle være.

Til forret fik vi et lækkert stykke surdejsbrød med confiteret kyllingelår, urtemayonnaise samt karamelliseret løg. Det var en rigtig lækker ret, som flere har spurgt om opskriften på og eftersom det var mig som lavede retten, så kan jeg lige hurtigt ‘forklare’ den her. Selvom den ikke er sund, så får I alligevel opskriften.

Brødet bagte jeg ikke, men er ret sikker på et hvilket som helst andet brød kan bruges. Jeg har en opskrift her på foccacia brød og en opskrift her på koldhævede flute. Den confiteret kylling er nem at lave. Strø salt på kyllingelårene og stil dem på køl natten over. Næste dag varmes andefedt op og saltet fjernes fra kyllingelårene, hvorefter de skal småkoge i andefedtet i 3 timer. Når de skal bruges kommes de 10 minutter i ovnen eller steges på en pande. Urtemayonnaisen er lavet ved at blende et bund persille og et bund purløg sammen med 4 dl lun smagsneutral olie. I en skål komme 3 pasteuriseret æggeblommer, 1 tsk. sennep, 2 tsk. hvidvinseddike samt lidt salt og peber og der piskes godt igennem. Når olie er stuetempereret piskes den ind i æggeblandingen til mayonnaisen har den rette konsistens. De karamelliseret løg er virkelig lette at lave. 6 løg skæres i både og steges i en god sjat olie ved middel varm 1 times tid. Så skulle alle elementer være færdige og retten anrettes.

Til hovedret fik vi oksefilet af greater Omaha diamond Class med hjemmelavet steakhouse fritter, en rødvins glace og hjemmelavet bearnaise samt smør glaseret jordskokker og gulerødder med timian og ristet sesam. Det var en virkelig utrolig lækker hovedret. Vi fik noget helt eminent kød, som bare var sindssygt smagfuldt og som kunne skæres med en gaffel – og det kunne man, jeg testede det 🙂 Men det var også noget meget fint og sjældent kød, som vi var de første i Danmark til at smage.

En rigtig kok skal selvfølgelig præsentere sin ret korrekt 🙂

Til dessert fik vi en desserttallerken bestående af 3 forskellige elementer. Der var en chokolademousse med karamel i midten, en chokoladekage med bærmousse på toppen samt en champagneis. En virkelig lækker dessert, som var en god afrunding på en lækker menu.

Da klokken slog 00.00 skulle vi selvfølgelig have kransekage eller kransekage stykker. Den var hjemmelavet, fyldt med nougat og virkelig lækker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 3