Bønne/banankage med avocado topping

Kylling med rodfrugter, kikærtesalat og forårsløgsdressing

Helstegt kylling med citron og hvidløg, samt lidt blandet rodfrugter, en salat med spicy kikærter samt en forårsløgsdressing. En lækker ret, som muligvis ikke passer helt til årstiden, men ikke desto mindre kommer man lidt i forårshumør og det kan altså være ret rart her midt om vinteren.

Opskriften på salaten samt dressingen ligger allerede på bloggen og I kan finde opskriften lige her. Synes ikke det er nødvendigt at skrive de opskrifter igen, så bare tryk på ovenstående link og I kommer videre til opskriften. Nedenunder finder I opskriften på den helstegte kylling med rodfrugter.

OPSKRIFT 3-4 personer

Ingredienser

1 hel kylling

1,5 citron

6 fed hvidløg

6-8 jordskokker

4 gulerødder

4-6 kartofler (hvis I ønsker det)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader.
  2. Vask kyllingen grundigt både indvendig og udvendig og dup den tør.
  3. Drys godt med salt og peber, igen både udvendigt og indvendigt, på kyllingen og kom en citron ind i den.
  4. Kom kyllingen i en bradepande, skær 5-6 citronskiver af en anden citron og placer rund om kyllingen. Hæld lidt olie ud over og stil kyllingen i ovnen.
  5. Imens renses og skæres grøntsagerne i store skiver og når kyllingen har stået i ovnen i 30 minutter kommes grøntsager og hvidløg i bradepanden og kyllingen steges videre i ovnen i 40 minutter. Husk at vende grøntsagerne indimellem, så de bliver lækre gyldne.

Når kylling og grøntsager er taget ud af ovnen, salaten blandet sammen samt dressingen er lavet og smagt til kan det hele serveres og spises. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønne/banankage med avocado topping