Spinatvaffel med mozzarella, serrano skinke og avocado

Proteinrig grød udgave af ‘den du ved nok’ kage

For et par uger siden sad jeg en morgen og samlede forskellige kageopskrifter fra min blog, og da jeg landede på min sundere version af kagen ‘den du ved nok’, fik jeg virkelig lyst til et stykke. Men da det var morgen og jeg ikke lige havde et stykke af kagen i nærheden, og jeg samtidig så, at en person på instagram havde lavet en grød som mindede om kagen, ja så måtte jeg jo i gang med at lave en sundere grødversion af denne lækre kage.

Resultatet blev, hvis jeg selv skal sige det, rigtig rigtig lækker. Så hvis I en dag har lyst til grød til morgenmad, og hvis I elsker kager og specielt kagen ‘den du ved nok’, så prøv denne opskrift for det er virkelig en god grød. Forresten ligger opskriften på den pågældende kage lige her, hvis I også skulle få lyst til at lave den.

OPSKRIFT 1 person

Ingredienser

40g grovvalsede havregryn

10g chiafrø

1 dl vand

1 dl mælk

20g chokolade proteinpulver

1 tsk. kaffe

10g kokosmel

1 tsk. sukrin gold

3 tsk. kakaopulver

10 dråber flydende sødemiddel

Et nips salt

 

Fremgangsmåde

  1. Havregryn, chiafrø, 2 tsk. kakaopulver, vand, mælk, flydende sødemiddel og salt kommes i en gryde og skal småkoge 2-3 minutter.
  2. Når grøden er færdig, tages gryden af varmen og proteinpulveret røres i grøden.
  3. Jeg plejer at komme grøden i en skål så den kan køle lidt af og laver imens toppingen, men I kan sagtens lave både grød og topping samtidig i hver sin gryde, hvis I gerne vil have jeres grød varm.
  4. I en anden gryde tilføjes sukrin godt, 1 tsk. kakaopulver, kaffe og kokosmel. Lad massen kog sammen et minuts tid og kom det oven på grøden. Velbekomme.

4 kommentarer

  • Kristine

    Jeg har ikke proteinpulver, ville man kunne undvære det? 😪

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ork ja, det kan sagtens undværes 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kamilla

      Skal man erstatte proteinpulveret med noget andet, eller kan man bare undvære det?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Det kan sagtens undlades 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatvaffel med mozzarella, serrano skinke og avocado