Chiavafler med vanilje og proteinpulver

Den bedste bønnebrownie!

Her får I opskriften på en helt fantastisk lækker og ‘luftig’ chokoladebrownie. Den smager virkelig syndigt og er slet ikke så kompakt, som kager bagt på bønner ofte er. Godt nok skriver jeg, at kagen er luftig og det skal en brownie jo ikke være, men jeg mener at den er luftig i forholdt til andre bønnekager, som, nævnt, ofte er kompakte på en lidt spøjs måde. Jeg vil våge at påstå, at denne kage til dato er den bedste sundere kage jeg nogensinde har smagt og lavet, og jeg skal altså snart lave den igen.

Udover den sædvanlige del af familien, som altid prøvesmager mine opskrifter, så havde jeg også lidt kage med til min (tidligere) specialegruppe og de godkendte også opskriften. Den ene havde lidt svært ved at tro på at det var en sundere brownie, hvor der hverken var sukker, smør eller hvedemel i, men jeg kan nu godt forstå hende, for den smagte virkelig som en ægte brownie. Min kusine fortalte også, at hendes kæreste heller ikke troede, at det var en af mine sundere kager. Så jeg vil påstå, at kagen er mere end godkendt og består alle kage-faktorer.

Så selvom I normalt ikke er til kager uden hverken sukker eller smør, så burde I alligevel prøve denne opskrift, for den smager virkelig syndigt og helt fantastisk.

OPSKRIFT

Ingredienser

240g udblødte sorte bønner

2 spsk. af mine hjemmelavet nutella

2 æg

1 avocado

6 friske dadler

1 stor spsk. kokosolie

40g havregryn

30g kokosfibermel eller anden slags mel

1,5 spsk. flydende sødemiddel

3 spsk. sukrin gold

3 spsk. kakaopulver

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vanilje-pulver eller ekstrakt

Et knivspids salt

50g mørk chokolade 70&%

50g blandet mandler og valnødder

 

Fremgangsmåde

  1. De udblødte bønner kommes i en foodprocessor sammen med kokosolie, dadler og avocado. Massen køres godt igennem i hvert fald 5 minutter.
  2. Tilføj æg, havregryn, mel, sukrin gold, flydende sødemiddel, salt, vanilje, kakaopulver, bagepulver samt et par store skefulde af min hjemmelavet nutella, som I kan finde opskriften på lige her. Hvis I har en anden form for nutella/chokoladesmørelse, så kan I sagtens bruge det i stedet.
  3. Lad igen massen køre 5 minutter i foodprocessoren. Sørg for at smage dejen til med flydende sødemiddel. Opskrifter med bønner kan ofte trække meget sødemiddel, men det er stadig forskelligt fra gang til gang og fra person til person.
  4. Hak nødder og chokolade og vend det i dejen.
  5. Kom dejen i en form (20×20) og bag kagen ved 200 grader i 20 minutter.
  6. Lad kagen køle af på en rist.

10 kommentarer

  • Karoline

    Hej Camilla.
    Kan man evt. bage den dagen før? Eller er den bedst nybagt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Du kan sagtens bage den dagen i forvejen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

    hej Camilla.
    Kan man godt undlade sukrin?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ja, men du skal nok bruge en anden slags sødemiddel så. Så som multisød, fibersirup, flydende sødemiddel eller lignende 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hej Camilla. Hvor mange stykker får du ud af denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Schmidt

    Tak for hurtigt svar, det giver fint mening

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Hej Camilla.
    Nu kommer der muligvis et lidt dumt spørgsmål, men når du skriver udblødte sorte bønner, er det så dem fra dåse eller er det tørre bønner, som du lægger i vand natten over og derefter blender de ikke kogte bønner?
    Vh Nina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Hej Nina 🙂 Det er på ingen måde et dumt spørgsmål. Det er faktisk det samme, de 2 ting du skriver. Man kan enten bruge dem fra dåse, også skal de bare bruges som de er, altså de skal lige skylles. Ellers man kan bruge sorte tørret bønner, som har ligget i vand natten over og som ikke skal koges. Hvis du bruger tørret bønner, skal du bruge omkring 130g (i tør vægt) 🙂 Håber det gav mening.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiavafler med vanilje og proteinpulver