Madplan uge 14

Ærtefalafel

Jeg er blevet ret glad for falafel, og så er det jo altid sjovt at videreudvikle på de originale opskrifter og prøve at lave dem lidt anderledes. I disse falafler har jeg blendet en godt håndfuld ærter med i farsen og det er virkelig med til at gøre falaflerne lækre og anderledes.

Falafler er virkelig noget af det nemmeste at lave. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor eller en blender og blendes godt sammen, farsen formes, kommes på en bageplade og i ovnen. Jeg kommer næsten altid min falafler i ovnen, men I kan sagtens stege dem på en pande, hvis I foretrækker det.

OPSKRIFT 16-18 stk.

Ingredienser

300g udblødte kikærter

150g ærter

1 løg

1 fed hvidløg

1 håndfuld frisk persille

2 spsk. olie

1 tsk. spidskommen

1 spsk. citronsaft

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

 

  1. De udblødte kikærter kommes i en blender sammen med ærterne og blend til en grov fars.
  2. Tilføj de andre ingredienser og smag farsen til, så den passer til jeres smagsløg.
  3. Kom farsen i en skål og stil den på køl en lille halv times tid.
  4. Form farseb til 16-18 små kugler, læg dem på et stykke bagepapir, hæld lidt olie over falaflerne og bag dem i ovnen ved 220 grader i 15-20 minutter.

Når falaflerne er bagt færdig er de klar til at blive spist. jeg serverede en frisk salat, hjemmelavet hummus (den opskrift kan I finde her) samt nogle hjemmelavet grove fladbrød til ærtefalaflerne.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 14