Madplan uge 17

Spansk bondesalat

For efterhånden en del år siden fik jeg serveret en spansk bondesalat på en restaurant. Jeg kan ikke huske ret meget af hvad der var i salaten udover chorizo, tomater og kartofler, men kan huske den smagte fantastisk. Derfor besluttede jeg at lave den selv og ydermere lave den lidt sundere. Eftersom  jeg ikke rigtig gider spise en salat kun bestående af tomat, kartofler og chorizo, måtte jeg jo komme op med nogle flere råvarer, som jeg syntes passede til en spansk salat.

Denne salat er derfor, udover tomater, chorizo og kartofler, fyldt med hvide bønner, mozzarella, grønne bønner, jordskokker, kylling, croutoner og serrano. Den er virkelig lækker og mætter tilmed ret meget. Jeg har ikke lavet nogen dressing til, men det kan I sagtens gøre, hvis I synes det mangler.

OPSKRIFT 3 personer

Ingredienser

350-400g kyllingefilet

8 cherrytomater

100g grønne bønner

150g udblødte og kogte hvide bønner

1 mozzarella bøf

5 skiver serrano skinke

1 peberfrugt

6 kartofler

6 jordskokker

60g chorizo

1 spsk. paprika

100g brød

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kartoflerne i 20 minutter.
  2. Tænd ovnen på 200 grader og kom serrano skiverne på et stykke bagepapir og kom dem i ovnen i 5-7 minutter.
  3. Riv brødet fra hinanden og placer det på bagepapiret, når skinken er færdig og fjernet, hæld lidt olie over brødstykkerne og kom det i ovnen 6-8 minutter.
  4. Skær kyllingen i strimler og steg det på en pande med salt og peber. Når kyllingestykkerne har taget farve og er gennemstegt, tages de af panden.
  5. Skær jordskokkerne i ringe og steg dem på en pande i 5 minutter. Skær chorizon i halve ringe, jeg brugte en low fat 3%, og steg det sammen med jordskokkerne. Kartoflerne  skæres ud og efter et par minutter kommes de på panden sammen med paprika. Skær peberfrugten i strimler og kom også dem på panden til kartofler, jordskokker og chorizo. Lad det hele stege godt igennem til det hele har fået farve.
  6. Efter ca. 10 minutter hældes de hvide bønner på panden og skal stege med 2-3 minutter.
  7. Til sidst skæres tomaterne i både, mozzarellaen rives i mindre stykker og de grønne bønner halveres.

Nu skulle alle elementer gerne være klargjort og salaten skal bare samles. Serrano og brødstykker har været en tur i ovnen. Kyllingestykkerne er stegt færdig. Panden med chorizo, kartofler, peberfrugt og hvidebønner skulle gerne være klar og smagt til. De friske tomater, grønne bønner og mozzarellaen er skåret ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 17