Spansk bondesalat

Rødbedesalat med en forårsløgsdressing

Her får I lige opskriften på en nem og lækker salat, som passer ret godt til mange retter, nemlig en rødbedesalat. Udover kogte rødbeder består salaten også af feta, saltet græskarkerner, forårsløg og blandet salatblade. Jeg er ret vild med salater, specielt lidt anderledes salater, som ikke kun består af iceberg, agurk, tomater og majs, selvom det da også kan smage ganske udmærket med jævne mellemrum, men ellers må de godt være lidt anderledes. Denne salat er ret lækker, mætter godt og udover kogetiden på rødbederne, så er salaten ret hurtig at lave.

Til salaten har jeg lavet en forårsløgsdressing, som passer godt til, men den kan sagtens undværes, hvis I ikke bryder jer om dressinger eller bare ikke har lyst. Jeg er bare typen som altid skal have noget at dyppe min mad i.

OPSKRIFT

Ingredienser

200g blandet salatblade

150g friske rødbeder

30g feta

1 håndfuld saltet græskarkerner

6-8 dråber citronsaft

4 spsk. fromage fraise

4 forårsløg

0,5 tsk. dijonsennep

0,5 tsk. hvidvinseddike

 

Fremgangsmåde

  1. Det første I skal gøre er at koge rødbederne. Dette kan I sagtens gøre dagen i forvejen, da rødbederne skal være kolde eller i hvert fald stuetempereret inden de blandes i salaten.
  2. Rødbederne kommes i en gryde med vand og salt og koges ca. 40 minutter, afhængigt af hvor store rødbeder I bruger.
  3. Når rødbeder er kogt møre, kommes de i koldt vand og skal ligge der 10 minutters tid.
  4. Lav dressingen ved at komme fromage fraise, 2 forårsløg, hvidvinseddike, dijonsennep og lidt salt i en blender og blend til dressingen er lind og lækker. Husk lige at smage den til.
  5. Vask salatbladene og placer dem i en skål. Pil og skær rødbederne i tern, hæld lidt salt og citronsaft over rødbederne og kom dem i skålen med salatbladene.
  6. Bræk fetaen i mindre stykker, snit 2 forårsløg og kom begge dele i salaten. Bland det hele godt sammen og strø tilsidst de saltet græskarkerner over salaten.

Til rødbedesalaten og forårsløgsdressingen serverede jeg et lækker farsbrød samt ovnbagte blandet rodfrugter, men dette tilbehør passer godt til mange ting. Jeg er ret sikker på at det også ville fungerer rigtig godt til et stykke stegt torsk eller lignende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spansk bondesalat