Raw gulerodskugler ala gulerodskage

Bulgursalat

Salater kommer i alle former og med mange forskellige smagsnuancer. Denne salat består af kogt bulgur samt friske grøntsager som peberfrugt, gulerødder, edamame bønner og meget andet. Grøntsagsvalget kan varierer i det uendelige, ofte kan det være en god måde at få tømt lidt ud i køleskabet på. Salater må meget gerne bestå af både noget søde, syrligt, blødt, knasende samt lidt fedt fra avocado eller feta, men lige denne salat er faktisk ret ligetil og det er nogle ret almindelige grøntsager, som jeg har brugt.

Jeg har ikke tilføjet en dressing til salaten, hvilket jeg ofte gør, men jeg lavede i stedet en pesto, som jeg spiste til den fisk, som jeg serverede til salaten og jeg kom lige en lille skefuld pesto ovenpå salaten. Her på bloggen kan I finde mange opskrifter på forskellige dressinger, som vil passe godt til denne salat. Jeg linker til de forskellige opskrifter længere nede i indlægget.

OPSKRIFT

Ingredienser

150g kogt bulgur

1 stor gulerod

1 peberfrugt

50g ærter

70g edamame bønner

6 cherrytomater

150g agurk (ca. en tredjedel)

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge bulguren som anvist på pakken. Jeg kogte faktisk både nogle store og små bulgur, ikke fordi der er forskel på smagen, men det ser bare pænere ud med en blanding, synes jeg. Men I kan sagtens nøjes med at bruge én størrelse bulgur.
  2. Skær guleroden og peberfrugt i lange strimler, skær agurk og tomater i tern og kom ærter og edamame bønner i koldt vand med lidt salt, hvis I altså bruger frosne som mig.
  3. Bland tomater, agurk, peberfugt, gulerødder, ærter, bønner og de kogte bulgur sammen og stil salaten på køl en times tid.

Som nævnt oven over kan de fleste dressinger spises til denne salat. Eksempelvis kan I servere denne forårsløgsdressing, eller en salse verde, en parmesanostdressing eller en sennepdressing som jeg her har brugt til en mangosalat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw gulerodskugler ala gulerodskage