Madplan uge 9

Kakaotoppe – lækre knasende toppe med en snert af kaffe

Kender I ikke det, at man havde nogle yndlingskager som barn og selvom man ikke spiser dem særlig ofte, så vækker de alligevel nogle minder og følelser i én. Sådan har jeg det med kakaotoppe – jeg elskede dem som barn (ja og som voksen). De er helt specielle og har en særlig konsistens og smag. De er bare forrygende.

BARNDOMMENS MINDER – EN 90’ER KLASSIKER SOM STADIG HOLDER

KAKAOTOPPE! Jep I læste rigtigt ‘kakaotoppe’ som dem man køber i netto, har jeg lavet en sundere version af, og jeg kan fortælle jer at de smager skønt. De minder virkelig om dem man køber i supermarkedet, I ved de små æsker med 6 stk. i til, hvad?, 12 kroner. De her er bare uden sukker, smør, mel osv. men er i stedet fyldt med lækre råvarer som kroppen har lidt bedre af, men smagen er den samme. Den karakteristiske smag af kakaotoppe kommer af kombinationen af kakaopulver og kaffe, ja og sukker, som knaser når man sætter tænderne i en af toppene.

Jeg fik ideen til at prøve at lave en sundere udgave af kakaotoppe, da nogle veninder snakkede om dem for et stykke tid siden. Jeg havde faktisk helt glemt at de eksisterede, men kom hurtigt i tanke om hvor godt de smager, og derfor skulle jeg selvfølgelig eksperimentere lidt i køkkenet. Så hvis I ligesom jeg er vild med kakaotoppe, så skulle I prøve denne opskrift.

Lignende toppe/kugler; gulerodskugler, bønneromkugler, snickerskugler, trøfler lavet på dadler, dadelkugler, havregrynskugler, trøfler vendt i hasselnødder og romkugler.

OPSKRIFT 12-14 stk.

Ingredienser

75g mandler

140g dadler

100g havregryn

3 spsk. kakaopulver

3 spsk. kaffe

2 spsk. multisød

50-70g kokosmel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en lille kop kaffe og lad den køle af.
  2. Kom mandler og havregryn i en foodprocessor og blend til grov mel.
  3. Kom dadler, multisød, kakao og kaffe i blandingen og lad det hele blendes godt sammen.
  4. Smag massen til og justere mængden af kaffe. Jeg drikker ikke kaffe og er sikke specielt god til at lave det, så jeg er ikke helt sikker på hvor stærk min kaffe blev, men tror den blev helt normal, det lignede i hvert fald ikke jordemorkaffe. Så lav en helt normal kop kaffe og smag til.
  5. Form til kugler og vend dem i kokosmel. Kom kakaotoppene i en beholder og i køleskabet.

14 kommentarer

  • Mia

    Hejsa,
    Du skriver at der skal 140 dadler i – bare for god ordens skyld, så tænker jeg at du mener at der skal 140 gram ‘,, ikke? For ellers bli’r det da godt nok en heftig portion 😆

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ups 🙂 Jo det er 140 gram. Jeg får det rettet med det samme. Tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selma

    Hej Camilla
    Har du stadig den gamle opskrift på denne ?
    Kan se du har lavet om til flydende sød.
    Kh
    Selma

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Selma 🙂 Jeg har ikke ændret i sødemiddel. Der skal bruges multisød, som man hele tiden har skulle gøre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Kan man bruge perfect strø? Kan ikke finde multisød nogle steder desværre

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Kan man bruge andet end mandler eller undgå dem helt ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Du kan sagtens bruge andre nødder eller bare skifte dem ud med havregryn 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle Quast

    Hej 😃
    Dem vil jeg prøve 👍🏻
    Vil lige høre er det rigtig kakao der skal bruges ?
    Vh Helle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Helt almindelig kakao som man bruger til at bage med kan bruges 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    Hejsa 🙂

    Istedet for almindelig sukker, kan man så bruge perfect fit eller lignende sødemiddel, og er det så samme gram man skal bruge ? :))

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej
      Jeg har ikke brugt almindelig sukker i opskriften, jeg bruger multisød fra EASIS som har samme funktion 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kevser

    Hej,
    Due lyder rigtig lækre og det er lige præcis den opskrift jeg har søgt efter, så nu må jeg prøve denne. Hvor meget vand har du puttet i kaffen? Pft Kevser

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • camilladrabo

      Skønt. Jeg drikker ikke kaffe og har heller ikke forstand på at lave den, men tror jeg brugte 1 tsk. kaffe til 2 dl vand.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 9