Rabarber/jordbærgrød uden sukker

Hasselnøddesmør

Nøddesmør er utrolig lækkert, men det er altså ret dyrt, på nær lige peanutbutter, men indimellem er det nu rart at bruge andre former for nøddesmør, for peanutbutter har altså en ret gennemtrængende smag, ikke at det ikke er en lækker smag, men det er bare ikke altid jeg ønsker lige denne smag i mine kager. Derfor laver jeg indimellem mandelsmør og har det stående i køleskabet da det altid er lækkert til eksempelvis at toppe skyr og grød med, men jeg bruger det også indimellem til min opskrifter.

Normalt laver jeg som sagt mandelsmør, men denne gang har jeg prøvet med hasselnødder, hvilket jeg meget sjældent bruger i mine opskrifter, da jeg desværre ikke kan tåle hasselnødder. Dog har jeg fundet ud af, at jeg godt kan spise det, hvis jeg først bager nødderne i ovnen, så sker der ikke noget. Derfor har jeg også bagt disse hasselnødder, men det er jeg ret sikker på er en god ide lige meget om man kan tåle dem eller ej, for der er meget mere smag i nødderne når de først er blevet bagt i ovnen eller ristet på en pande.

OPSKRIFT

Ingredienser

400g hasselnødder

2 spsk. honning eller EASIS multisød

1 nips salt

 

Fremgangsmåde

  1. Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag nødderne ved 150 grader i 15-20 minutter.
  2. Lad hasselnødderne køle af et par minutter, kom dem i et viskestykke og gnid skallerne af nødderne, så godt I lige kan. Det gør ikke noget med lidt skaller hist og pist.
  3. Hasselnødderne kommes i en foodprocessor, hvor de blendes 10 minutters tid indtil nødderne er blevet til smør. Først bliver det til mel, men med til tålmodighed skal det nok blive til smør.
  4. Når nødderne er blevet til smør tilføjes sødemiddel og salt.
  5. Smag smørret til og kom det på et glas og i køleskabet, hvor det sagtens kan holde sig i flere uger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber/jordbærgrød uden sukker