Madplan uge 27

Æggekage fyldt med peberfrugt, kylling, asparges og feta

En lækker æggekage fyldt med kylling, asparges, cherrytomater, peberfrugt og en masse feta. Æggekage smager bare skønt og er samtidig dejlig let at lave, da den det meste at tiden bare skal stå i ovnene og passe sig selv. Derudover kan man fylde den med lige hvad man foretrækker. Det er kun fantasien som sætter grænser.

Denne æggekage er dog lavet med specifikke råvarer, som jeg synes smager rigtig godt sammen og som tilmed mætter ret meget. Til æggekagen kan man spise en let salat eller et stykke brød af en slags. Jeg synes et godt stykke rugbrød passer ret godt til, men ellers kan man spise et stykke flute til og det har jeg en opskrift på lige her.

Det praktiske med en æggekage er at den smager lige så godt kold som varm, derfor fungerer resterne perfekt til madpakken den efterfølgende dag og det er jo virkelig dejlig nemt.

OPSKRIFT 4-6 personer

Ingredienser

8 æg

1 dl mælk

50g feta

2 peberfrugter

8 asparges

1 stk. kyllingefilet

3 store kartofler

6 cherrytomater

1 håndfuld fintsnittet frisk basilikum

1 rødløg

1 tsk oregano

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Hvis I ikke har et par kartofler tilovers fra gårsdagens aftensmad, så start med at koge 3 halvstore kartofler 20 minutters tid.
  2. Skær kyllingefileten ud i strimler og steg dem på en varm pande 5-6 minutter.
  3. Skær peberfrugterne i strimler, skær rødløg i halvringe og halver cherrytomaterne. Tag aspargesene og skær toppen af (de skal være ca. 6 cm) resten skæres i mindre stykker.
  4. Når kyllingestrimlerne er stegt færdig kommer I dem i en skål og stiller panden tilbage på blusset. Smid peberfrugterne på pande og efter et par minutter tilføjer I rødløg og aspargestern.
  5. Skær kartoflerne i tern og smid dem på panden.
  6. Mens grøntsagerne steger videre, slår I æggene ud i en skål tilføjer mælk, oregano, basilikum, salt og peber. Kom den stegte kylling, de stegte grøntsager samt feta i skålen og bland det hele sammen.
  7. Kom massen i et fad eller en springform beklædt med bagepapir. Jeg brugte en 26 cm springform. Pynt æggekagen med de lange asparges og de halve cherrytomater og bag æggekagen ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 27