Kærnemælkshorn med marcipan og remonce

Rabarberpuré – uden tilsat sukker

Står I med en stor portion friske rabarber, som I ikke aner hvad I skal gøre med dem, så kan I eksempelvis lave puré af dem. Det er dejlig nemt at lave, da det næsten klarer sig selv og I bare skal blende massen tilsidst, så har I en god portion rabarberpuré, som I kan bruge til rigtig mange forskellige ting. I kan også sagtens lade vær med at blende rabarberne og i stedet halvere kogetiden, så har I rabarberkompot i stedet for puré.

Jeg har på bloggen flere opskrifter, hvori rabarberpuré er inkorporeret. Eksempelvis en skøn rabarbercheesecake, rabarbersnitter og rabarberlagkage. Senere på ugen kommer der flere opskrifter, hvor jeg har brugt rabarberpuré, så I kan sagtens lave en stor portion allerede nu.

Derudover at denne puré kan bruges til flere forskellige opskrifter, så smager det også fantastisk at toppe puréen ovenpå skyr, græsk yoghurt, pandekager, vafler, grød mm.

Andre opskrifter mes rabarber; glutenfri og sukkerfri rabarberkage, almindelig rabarberkage rabarber/jordbærgrød, rabarberkage med kokos og marcipan og rabarbersaft.

OPSKRIFT

Ingredienser

1 kg rabarber

3 spsk. multisød

6 stk. dadler

1  stk. vaniljestang

3 spsk. vand

 

Fremgangsmåde

  1. Rens og vask rabarberne, skær dem i 1-2 cm tern og kom dem i en stor gryde.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og mas dem sammen med multisød (I ved Blomsterberg-style) og kom det i gryden sammen med lidt vand og dadler.
  3. Lad rabarberne simre 10-15 minutter og tag gryden af varmen. Lad rabarberne køle lidt af og blend dem godt igennem med en stavblender.
  4. Lad puréen køle helt af og smag til med lidt sødemiddel til den er så sød, som I ønsker den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærnemælkshorn med marcipan og remonce