Spidskålssalat med en krydderurtedressing
Jeg tror mange af os i øjeblikket ofte spiser diverse salater til aftensmaden. Det er dejligt nemt og lækkert, tilmed sundt og frisk, hvilket passer ret godt til vejret. Jeg synes ikke rigtig appetitten er så stor når det er så varmt, så derfor skal min aftensmad være noget let og noget som tilmed ikke tager lang tid at lave. Denne salat er lavet på små 10 minutter, så det er jo bare helt perfekt.
Jeg bruger meget ofte spidskål i mine salater, eller faktisk bruger jeg altid spidskål, da det smager godt, mætter og tilmed giver en god sprødhed til salaten. Udover den normale lyse spidskål har jeg også brugt lilla spidskål, asparges, feta, brombær og saltet græskarkerner, som kan købes saltet, men som man også sagtens selv kan lave. Derudover har jeg vendt salaten i en lækker dressing med en masse krydderurter.
OPSKRIFT
Ingredienser
Salat
150g hvid spidskål
150g lilla spidskål
50g feta
8 stk. Friske grønne asparges
10-12 stk. brombær
20g saltet græskarkerner
Dressing
3 spsk. fromage fraise
1 håndfuld frisk persille
1 håndfuld frisk purløg
1 tsk. citronsaft
1 tsk. god koldpresset rapsolie
0,5 tsk. dijonsennep
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Starte med at lave dressingen så den lige kan stå og trække.
- I en blender tilføjer I fromage fraise (I kan sagtens bruge creme fraise eller græsk yoghurt i stedet), de friske krydderurter, dijonsennep, olie og citronsaft. Blend det hele rigtig godt igennem og smag til med salt og peber.
- Lav nu salaten ved at fintsnittet de 2 slags spidskål og kom det i en skål. Hak aspargesene ca. 1 cm og kom også dem i skålen. Vend 3 spsk. dressing med kålen og top salaten med feta, de saltet græskarkerner og brombær.
- Hvis I ikke skal spise salaten lige med det samme, så vent med at vende salaten i dressingen til lige inden servering.
Ingen kommentarer endnu