Forloren hare med ovnbagte rodfrugter og rødbedesalat

Brombær/marcipankage – Uden gluten og sukker

Denne lækre brombær/marcipankage lavede jeg for et par uger siden i samarbejde med EASIS. Den er uden tilsat sukker og der er heller ingen smør eller hvedemel tilsat i kagen. Hvis I vælger at bruge glutenfri havregryn, så er kagen også glutenfri, hvilket jeg ved en del af jer er glade for.

Udover lækre friske brombær så har jeg også tilføjet en god sjat marcipan fra EASIS i dejen og det er en utrolig lækker kombination. Hvis I ikke lige har brombær, så er jeg ret sikker på, at man sagtens kan bytte brombærrene ud med andre slags bær eller frugter, det er næsten kun fantasien som sætter grænser. I kan eksempelvis bruge hindbær eller æbler, hvis nu jeres haver er fyldt med dette i stedet for brombær.

Kagen passer perfekt som en lækker og lidt sundere dessert, men jeg vil faktisk påstå at man også sagtens kan spise den til morgenmad med en god klat skyr og måske lidt friske brombær. Skal I spise den som dessert, kan den spises enten som den er eller med creme fraiche rørt sammen med lidt florsød, vanilje og revet citronskal eller pisket creme fine.

OPSKRIFT 10-12 pers.

Ingredienser

Dej

100g mandler

110g havregryn

2 æg

50g kokosolie

1 spsk. vanilla paste

1 spsk. multisød fra EASIS

1 tsk. bagepulver

100g sukkerfri marcipan fra EASIS

1 spsk. mandelessens

1 tsk. flydende sødemiddel

2 dl vand

 

Fyld

250g friske brombær

1 spsk. multisød fra EASIS

10 dråber citronsaft

1 tsk. vanilla paste

 

Crumble

30g havregryn

30g mandler

50g marcipan

1 spsk. kokosolie

1 tsk. multisød fra EASIS

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at komme brombær i en lille skål og bland det sammen med de øvrige ingredienser til fyldet. Rør det sammen og lad det trække en halv times tid.
 2. Gå i gang med at lave dejen ved at komme mandler og havregryn i en foodprocessor og blend det til fint mel. Tilføj æg, kokosolie, multisød, bagepulver, vanilla paste, flydende sødemiddel, mandelessens og vand. Blend det hele rigtig godt sammen.
 3. Riv marcipanen på et rivejern og vend det i dejen. Kom dejen i en firkantet form på ca. 20 cm. Husk at komme bagepapir i bunden af formen.
 4. Fordel fyldet over dejen og pres det lidt ned i dejen.
 5. Lav crumblen ved at komme mandler og havregryn i foodprocessoren og blend det til groft mel. Riv marcipanen og vend det i det grove mel sammen med kokosolie og multisød.
 6. Fordel crumble og eventuelt lidt mandelflager på kagen og bag den i en 200 grader forvarm ovn i små 30 minutter.
 7. Lad kagen køle lidt af og spis.

EASIS produkter er sponsoreret af EASIS

3 kommentarer

 • Sussie

  Hvad er vanilla paste?
  Og er alt marcipanen fra easis?- det som skal bruges

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilladrabo

   Det er en slags flydende vaniljemasse som smager helt fantastisk 🙂 Jeg køber det af Dr. Oetker. Jeg brugte kun marcipan fra EASIS, men du kan bruge lige den marcipan du foretrækker.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forloren hare med ovnbagte rodfrugter og rødbedesalat