Madplan uge 38

Pandekager med revet æble og kanel

Efterårsstemningen er så småt gået i gang, i hvert fald hos mig, og det er jeg faktisk ret vild med. Jeg elsker at vi i Danmark har alle 4 årstider (for det meste) og jeg elsker efteråret. Der er bare noget rigtig hyggeligt over denne årstid. Man begynder så småt at skulle have mere tøj på, det bliver tidligere mørkt, farverne på træerne ændre sig og man kan med god samvittighed sidde indenfor, med et tæppe over sig, og slappe af – whats not to love?

Selvfølgelig skal man lige vende sig til, at det tidligere og tidligere bliver mørkt, hvilket faktisk er ret irriterende når man er madblogger og skal nå at få taget billeder inden det begynder at blive mørkt.  Jeg får ofte kold aftensmad i de mørke måneder. Og man skal også lige vende sig til at det igen bliver koldt, men derudover synes jeg efteråret er skønt.

Desuden byder naturen på en masse lækre råvarer blandt andet æbler. Æbletræerne bugner virkelig i øjeblikket og det er bare med at udnytte det og smutte i køkkenet. Det gjorde jeg i starten af denne uge og der kom disse lækre pandekager med revet æble ud af det. De smager virkelig skønt og med lidt kanel og kardemomme til at give smag, kan man ikke andet end komme i dejligt efterårshumør.

OPSKRIFT 4 stk.

Ingredienser

1 æg

30g havregryn

5 g chiafrø

4 spsk. mælk

1/2 tsk. bagepulver

50g revet æble

1 tsk. kanel

10 dråber flydende sødemiddel

1/3 tsk. kardemomme

 

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og mælk godt sammen. Tilføj havregryn, chiafrø, bagepulver, kardemomme, flydende sødemiddel og kanel og rørt det sammen.
  2. Riv omkring et halvt æble (ca. 50g) og vend det i dejen. Lad blandingen stå 5 minutter inden I steger pandekagerne.
  3. Varm en pande op, tilføj lidt kokosolie og kom halvanden spsk. af dejen på panden til hver pandekage. Jeg fik 4 styks ud af denne portion.
  4. Steg pandekagerne 2-3 minutter på hver siden. Server dem med lidt skyr, æbletern og kanel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 38